dinsdag 11 december 2018

Wordt Farfetch het Amazon van de luxe-goederen?
Farfetch is een jong bedrijf dat het Amazon van de luxe-goederen industrie wil worden. De groeivooruitzichten van het platform voor luxe-artikelen zijn gezond, maar tegelijk is er nog veel onzeker rond deze tamelijk onontgonnen markt. Want winst wordt er nog niet geboekt en de concurrentie zit niet stil. Luxe-conglomeraat Richemont ligt op de loer.
Top 5 Frontier Markets: Parvest aan kop
Frontier markets genieten wellicht minder bekendheid dan emerging markets. Hoewel minder ontwikkeld, bieden ze kansen voor beleggers, aangezien ook in deze landen vaak sprake is van een positieve economische ontwikkeling. Dat stelt beleggers echter ook voor het probleem dat dergelijke landen het predikaat frontier verruilen voor emerging en zo uit het universum van beleggers in frontier markets verdwijnen. Daarmee verliezen zij vaak juist de zwaarwegende, meest liquide en best toegankelijke markten.
Marktbarometer november: meeste stijlen weer negatief
De maand november verliep in algemene zin negatief op de aandelenmarkten, na de stevige correctie van oktober. Toch waren er twee segmenten in de Morningstar Style Box die over de afgelopen maand nipt een positief rendement wisten te boeken.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas