donderdag 19 juli 2018

Fonds van de Week: Schroder ISF Global Recovery
Beleggers die een pure waarde-aanpak wensen en wel tegen een stootje kunnen als het gaat om hogere volatiliteit, zijn goed af met Schroder ISF Global Recovery. Wel brengt de waardegerichte aanpak het risico op hogere volatiliteit met zich mee en de kans op mindere jaren is aanwezig. Toch is Morningstar van mening dat de aanpak van dit fonds echt iets toevoegt en daarom krijgt het een Morningstar Analyst Rating van Bronze.
Amerikaanse aandelen zijn overgewaardeerd: reden om defensief te zijn
In de huidige markt kiest Morningstar Investment Management (MIM) voor een defensieve beleggingsaanpak. Reden is dat met name Amerikaanse aandelen overgewaardeerd zijn geraakt. Daarin komt onherroepelijk een ommekeer waarbij de aandelenkoersen weer gaan dalen richting de fundamentele waarde, verwacht MIM-CIO Daniel Needham.
De zin en onzin van sectorfondsen
Sectorfondsen lijken een nuttige functie te vervullen, maar een goed gespreide beleggingsportefeuille biedt al blootstelling aan verschillende sectoren. Dus sectorfondsen zijn eigenlijk overbodig. Ze kennen zelfs een gevaar: door de sterke schommelingen van hun rendementen is het lastig om op het juiste moment in te stappen. Dat wordt versterkt doordat fondshuizen vaak nieuw aanbod op de markt brengen voor gretige beleggers terwijl de piek al bijna bereikt is. Wees dus voorzichtig met sectorfondsen.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas