maandag 23 juli 2018

Zoveel is Airbnb waard als het naar de beurs gaat
De beursgang van Airbnb zal naar verwachting in 2019-2020 plaatsvinden, dus buigt Morningstar zich alvast over het verhuurplatform. Het jonge bedrijf is razendsnel gegroeid en heeft een dominante plek in de markt veroverd. Morningstar analyseert de toekomstperspectieven en kent een waardering toe.
Hierom is de invloed van valuta-effecten niet te onderschatten
Valuta-effecten hebben grote invloed op beleggingsrendementen, maar ze zijn lastig te voorspellen en valuta waarderen is al helemaal moeilijk. Want wat is de Fair Value? Morningstar doet een poging om die vast te stellen. Een goed inzicht in valuta-effecten kan een groot verschil maken voor beleggers.
Fonds van de Week: Schroder ISF Global Recovery
Beleggers die een pure waarde-aanpak wensen en wel tegen een stootje kunnen als het gaat om hogere volatiliteit, zijn goed af met Schroder ISF Global Recovery. Wel brengt de waardegerichte aanpak het risico op hogere volatiliteit met zich mee en de kans op mindere jaren is aanwezig. Toch is Morningstar van mening dat de aanpak van dit fonds echt iets toevoegt en daarom krijgt het een Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas