maandag 20 mei 2019

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en beste fondshuizen
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het eerste kwartaal van 2019.
Top-5 Aandelen Wereldwijd Hoogste Carbon Risk: Edmond de Rothschild aan kop
Steeds meer beleggers nemen duurzaamheidsoverwegingen mee in hun beleggingsbeslissingen. Onderdeel daarvan is de carbon footprint, oftewel de CO2-impact, van bedrijven in hun portefeuille. Naarmate meer beleggers vervuilende bedrijven mijden, zal dat vroeg of laat leiden tot een onderwaardering van deze aandelen. Dat biedt kansen voor waarde of contraire beleggers, ook al leidt dat tot een hogere carbon risk score, een maatstaf die Morningstar heeft ontwikkeld om CO2-impact te meten. Deze week de vijf wereldwijde large-cap aandelenfondsen met het hoogste carbon risico.
Nieuw van Morningstar: de Economic Moat Barometer. Concurrentievoordeel in relatie tot rendement en waardering
Als belegger was u al bekend met de maandelijkse Morningstar Marktbarometer, die analyseert hoe de negen segmenten van de Morningstar Style Box hebben gepresteerd. Morningstar voegt daar een dimensie aan toe: de mate van concurrentievoordeel, ofwel de Economic Moat. We bekijken de drie typen Economic Moat in relatie tot rendement en waardering.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas