woensdag 20 juni 2018

Deze vijf geconcentreerde beleggingsfondsen kunnen het verschil maken
Diversificatie in de portefeuille is een van de gouden regels bij beleggen. Maar er zijn ook fondsbeheerders die juist een zeer geconcentreerde portefeuille samenstellen op basis van hoge overtuiging. Dit zijn vijf van zulke fondsen die juist dankzij hun geconcentreerde aanpak het verschil maken.
Grantham: meltdown Amerikaanse aandelen of niet?
De Amerikaanse aandelenmarkt leek zich begin dit jaar op te maken voor een euforische rally, gevolgd door een ineenstorting, zo waarschuwde sterbelegger Jeremy Grantham van GMO. Nu het jaar halverwege is, vraagt Morningstar hem naar zijn actuele opinie. Grantham legt uit waarom er misschien toch geen meltdown op de Amerikaanse aandelenmarkt komt.
Waar de omzet geografisch echt vandaan komt
De plek van de hoofdzetel van een bedrijf heeft tegenwoordig steeds minder te maken met de geografische regio's waar het zijn omzet behaalt. Dat heeft invloed op de onderliggende kenmerken: een beleggingsfonds in Amerikaanse aandelen haalt zijn resultaten wellicht grotendeels buiten de Verenigde Staten. Morningstar heeft een nieuwe methode ontwikkeld om de onderliggende omzetverdeling te analyseren.
Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas