dinsdag 18 december 2018

Orsted profiteert het meest van sterke groei windenergie
Het is een nog tamelijk jonge industrie, maar windenergie-exploitant Orsted is een partij waar je niet omheen kunt in deze business. Het Deense bedrijf ging in mei 2016 naar de beurs in Kopenhagen en eerder dit jaar is Morningstar het aandeel Orsted gaan volgen. Morningstar’s aandelenanalist Tancrede Fulop duikt in de karakteristieken van deze toonaangevende speler in windenergie en de toekomstverwachtingen.
Top-5 Global inflation linked (euro hedged): UBS aan kop
Inflatie is alleen goed voor het financiele systeem als die stabiel en voorspelbaar is. Te hoge inflatie betekent waardeverlies en te lage inflatie, of zelfs deflatie, laat de economie vastlopen. Inflation linked obligaties elimineren de invloed en verzachten de reële impact van inflatie. Morningstar neemt in de Top-5 van deze week inflation linked obligaties onder de loep.
Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor december slechts twee wisselingen. Dat komt omdat de markt in november veel minder volatiel was dan in oktober en omdat er minder wijzigingen waren in de Fair Values die de Morningstar-analisten berekenen. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor december.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas