dinsdag 13 november 2018

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor oktober zes wisselingen, hetzelfde aantal als een maand eerder. De koersdalingen over een breed front in oktober hadden flinke invloed op de waarderingen in de diverse sectoren. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor november.
Top 5 Grootste duurzame aandelenfondsen: Stewart Investors aan kop
De afgelopen jaren neemt duurzaam beleggen een steeds grotere vlucht. Waar dit eerst vooral het terrein was voor institutionele beleggers, is het tegenwoordig ook onder steeds meer particuliere beleggers gemeengoed. Ook de wijze waarop duurzaamheid een plaats wordt gegeven in het beleggingsproces heeft een evolutie doorgemaakt. Deze week in de Top 5 de grootste duurzame aandelenfondsen gemeten naar beheerd vermogen.
Dit zijn de wijzigingen in de Morningstar Sustainability Rating
Tweeënhalf jaar na de introductie van de Morningstar Sustainability Rating voert Morningstar een aantal wijzigingen in de methodologie door. Die moeten een consistenter beeld geven van de duurzaamheidsprestaties op de langere termijn. De aanvullingen maken de Morningstar Sustainability Rating tot een nog beter hulpmiddel om fondsportefeuilles te kunnen beoordelen op duurzaamheid.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas