woensdag 22 mei 2019

Morningstar Rating Analyse: de grootste ETF-aanbieders en de beste landen
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Deze keer belichten we de grootste aanbieders van ETF's en de vestigingslanden die als beste scoren over het eerste kwartaal van 2019.
Duurzame aandelenfondsen opkomende landen onder de loep
Duurzame beleggers die hun beleggingen wereldwijd willen spreiden, zullen ook in opkomende landen willen beleggen. Maar bedrijven uit opkomende landen staan over het algemeen als minder duurzaam bekend. Dat blijkt uit de Morningstar Sustainability Atlas waar duidelijk de ondermaatse duurzaamheidsprestaties van onder andere China, Zuid-Korea en Rusland uit naar voren komen. Echter, er zijn ook landen en bedrijven die zich wel positief onderscheiden. In deze column een aantal opkomende landen fondsen die een duurzaam beleggingsmandaat hebben en door de fondsanalisten van Morningstar worden gevolgd.
De nieuwe ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar
De fondsanalisten van Morningstar hebben in de voorbije weken weer een reeks beleggingsfondsen tegen het licht gehouden en herbeoordeeld. Bekijk hier drie upgrades en twee nieuwe fondsen die een Morningstar Analyst Rating krijgen. U vindt alle wijzgingen in dit overzicht.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas