bob igerEntertainmentsector onder de loep: Disney, Paramount, Netflix
De grote Amerikaanse entertainmentbedrijven hebben het zwaar gehad op de beurs. Inmiddels gaat het weer beter, maar hun beurskoersen staan gemiddeld nog altijd zo'n 18% onder hun reële waarde. Volgens Morningstar zijn Disney en Paramount nu de beste optie voor beleggers. Over Netflix is Morningstar minder enthousiast en dat heeft duidelijke redenen.
Het gevaar van sterrenstatus
wealth management
Een van de grote verleidingen voor beleggers is om te investeren in een beleggingsfonds dat wordt geleid door een stermanager. Een strategie die wordt beheerd door iemand met veel aanzien in de beleggingswereld, die kan bogen op een ruime ervaring, en een imposant track record kan overleggen.
Morningstar analyst ratingsNieuwe ratingwijzigingen: re-ratings en downgrades
De fondsanalisten van Morningstar hebben weer een flink aantal fondsen herbeoordeeld. In dit overzicht krijgt u de downgrades van Morningstar Medalist Ratings en de re-ratings van beleggingsfondsen na een periode Under Review.
Ford car on display in 2021Wereldwijde dividendgroei van 5% verwacht voor 2023
Het kwartaalrapport van fondshuis Janus Henderson over wereldwijde dividenden is voorzichtig optimistisch over de vooruitzichten voor dividendgroei in 2023. Het eerste kwartaal van dit jaar was al veelbelovend, met name dankzij grote Amerikaanse bedrijven.
JapanVolop kansen in Japan volgens Morningstar
In Japan herstelt de economie flink en bereikt de aandelenindex recordhoogten. Deze markt staat niet erg op de radar van europese beleggers, maar toch zijn er ondanks de groei van de afgelopen tijd nog altijd interessante kansen te vinden. Morningstar zet er 5 voor u op een rij.
US dollarsEen wereld zonder actief is saai en zelfs gevaarlijk
Alas actieve beleggingsfondsen hun passieve concurrenten zelden verslaan, waarom dan niet met z'n allen naar passief? Dat maakt het beleggingslandschap op zijn minst saai en op de lange termijn misschien zelfs gevaarlijk. Morningstar laat aan de hand van de US Active/Passive Barometer zien waarom.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldGold Medalist fondsen
Deze fondsen krijgen onze hoogste ratings: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten