asset flowsTop-5 grootste uitstroom per fonds: Pimco aan kop
De grillige eerste helft van 2022 die ervoor zorgde dat toonaangevende beursindices in bear markt terrein terecht zijn gekomen, heeft duidelijk zijn sporen nagelaten in het fondsuniversum. Fondshuizen die actief zijn in de obligatiemarkten zagen beleggersgeld uitstromen. Aandelenfondsen stonden per saldo wel in de belangstelling bij beleggers, maar daar zijn grote verschillen waarneembaar op categorieniveau.
Kosteninflatie groot risico voor Unilever en Nestlé
Unilever cornetto
Multinationals die massaproducten voor consumenten verkopen, beleven lastige tijden – alleen al vanwege de hoge inflatie. Zo ook Unilever. Maar dat beschikt over zoveel concurrentievoordelen dat het op termijn weer even hard kan gaan groeien als voorheen, denkt Morningstar. En ook Nestlé functioneert nog behoorlijk goed. Maar de twee aandelen zijn geen koopje: hun beurskoers en hun Fair Value verschillen maar weinig van elkaar.
Mathews CherianFonds van de Week: Capital Group New Economy Fund
De aanpak van het Capital Group New Economy Fund blijft hetzelfde, ondanks een reeks personele wisselingen in het team. De kenmerkende filosofie van aparte portefeuillesegmenten onder leiding van eigen specialisten heeft zich ook bij dit fonds bewezen. De Morningstar Analyst Rating is Silver.
imageTSMC onder druk als speelbal in politiek steekspel play-circle--s
VIDEO - TSMC is al lang een favoriet aandeel onder beleggers in technologie en in de regio Azië. De Taiwanese chipfabrikant heeft nu te maken met ongekende druk van politieke zijde, maar ook andere factoren spelen een rol. Morningstar legt uit.
Stock pick 1Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen
Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor augustus.
CCTVWat is bewaring van effecten? En wat kan daarmee misgaan?
Beleggers en fondshuizen geven hun effecten in bewaring voor administratieve afwikkeling. Wat betekent deze bewaarfunctie en welke verplichtingen zitten daar aan vast? Morningstar laat zien dat het ook mis kan gaan.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings