pigs blueRecessierisico’s en portefeuillepositionering
De dramatische gebeurtenissen van 2022 hebben beleggers voor ongewone uitdagingen gesteld. Te midden van stijgende inflatie, het uitbreken van een oorlog in Europa en verstoring in de wereldwijde toeleveringsketens, hebben veel markten de ergste volatiliteit sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 doorgemaakt.
gas flareTop-5 Energiefondsen: BlackRock aan kop
Het zwarte goud is lange tijd het zwarte schaap geweest voor beleggers, maar bleek in 2022 de enige schuilplaats te zijn in een markt die gebukt ging onder oplopende inflatie. Hoe fraai de winsten van olie- en gasbedrijven ook mogen zijn, het verleidt beleggers vooralsnog niet om de energiesector te (her)overwegen.
Door zonder Russisch gas: hoe krijgt Europa dat voor elkaar?
LNG Eemshaven
De EU heeft een masterplan voor de energievoorziening opgetuigd: wat houdt dat in? En is het daarin gestelde doel haalbaar? Vanaf 2027 moeten we onafhankelijk zijn van Russisch gas en moet de gasconsumptie sterk omlaag. Morningstar analyseert het EU-plan en legt uit wat dit betekent voor de import van gas en vloeibaar aardgas (lng) naar Europa. Deel 1 van een tweeluik over energie.
green magnifyMorningstar Debat 2022: Good Practices in ESG Reporting
Het is weer tijd voor het jaarlijkse Morningstar Debat. De 10e editie staat voor de deur en deze keer kijken we over de grens naar de hele Benelux. Het Debat zal dit jaar dan ook in het Engels zijn en heeft als thema: Good Practicesin ESG Reporting. Lees hier wie het panel vormen en hoe u kunt inschrijven.
JeanaKwaliteitsobligaties blijken geen veilige haven: hoe komt dat? play-circle--s
VIDEO - De recente verkoopgolven op de financiële markten en tegelijk de stijgende rente maken het voor obligatiebeleggers lastig navigeren, want obligaties van hoge kwaliteit gedroegen zich dit jaar niet als de veilige haven die ze tradioneel zijn. Morningstar's fondsanalist Jeana Doubell duidt de huidige bewegingen op de obligatiemarkt.
School reportPassief beleggen levert meestal de beste resultaten op
Nog geen kwart van de actief beheerde fondsen slaagde er de afgelopen tien jaar in zijn passieve evenknie te verslaan. Dat blijkt uit de nieuwste editie van Morningstars halfjaarlijkse Active/Passive Barometer. Ook nu weer blijken de hogere kosten van actieve fondsen funest voor hun prestaties.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings