philips rBesparingsoperatie Philips bevalt beleggers
Philips schrapt 6.000 banen, bovenop de 4.000 die in oktober vorig jaar werden aangekondigd. De nieuwe topman Roy Jakobs neemt drastische maatregelen om Philips weer winstgevend te krijgen na een dramatisch slecht 2022. Over vorig jaar leed Philips een verlies van 1,6 miljard euro. De maatregelen bevallen beleggers, want de koers stijgt.
zaraZo staan de modegiganten ervoor: Inditex en Zalando favoriet
Bedrijven die duurzame consumentengoederen zoals kleding verkopen, hebben het zwaar. Door de hoge inflatie en gestegen vaste lasten houden veel mensen daar namelijk minder geld voor over. Hoe beïnvloedt dat de cijfers van winkelketens die zich op de massa richten, zoals Inditex (van de merken Mango en Zara) en online speler Zalando? Slotdeel van een tweedelige serie over de mode-industrie.
ASML hqASML zet groeipad voort
De cijfers van ASML laten zien dat de groei aanhoudt, ook temidden van fluctuaties op de wereldmarkt voor chips. Ook de verwachtingen voor het komende jaar zijn sterk, net als die voor de langere termijn. De aandelenkoers was al vooruitgelopen op deze resultaten en verwachtingen.

Best Ideas

Tools

Aandelen Screener
Deze screener is ontwikkeld als startpunt voor onze toonaangevende database van wereldwijde beleggingen.
Wereldwijde Markt Barometer
We maken gebruik van onze onafhankelijke research om nieuwe indices te vormen en uitkomsten te genereren die beleggers waarderen.
Heatmap
Biedt een snelle blik op de intraday en historische marktdata om de Nederlandse markt te analyseren.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings