dan romanoffBevindt de software-industrie zich in een crisis? play-circle--s
VIDEO -  Dat is de eerste vraag die opkomt als je ziet hoeveel softwarebedrijven grote ontslagrondes houden. Morningstar-analist Dan Romanoff die deze sector volgt, wijt dit aan de macro-economische omgeving. Er is een terugval, omdat bedrijven tijdens de covid-periode te hard zijn gegroeid op basis van te hoge korte-termijn verwachtingen. Voor de lange termijn is Romanoff juist positief.
treesSterk herstel ESG fund flows in vierde kwartaal
De instroom van nieuw geld in duurzame beleggingsfondsen groeide wereldwijd duidelijk verder in het vierde kwartaal. De verschillen tussen regio's zijn groot. Zo herstelde Europa naar een positief saldo na drie lastige kwartalen van uitstroom. Het verschil met de fund flows van conventionele fondsen blijft groot.
Fed pfeile5 grafieken over de actuele marktsituatie
Deze week staan er belangrijke rentebesluiten van de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of England op de agenda. Dit gaat het tempo bepalen voor de euro, die zich heeft hersteld ten opzichte van de dollar, en het bepaalt of de aandelenmarkten hun rally van begin dit jaar kunnen voortzetten. Morningstar geeft een beeld van de markten in 5 grafieken.

Tools

Vergelijker
Vergelijk meerdere beleggingen met elkaar.
Portefeuille Manager
Bouw, volg en analyseer beleggingsportefeuilles.
Verzekeringsfondsen
Gebruik deze screening tool om verzekeringsfondsen te zoeken die aan uw zoekcriteria voldoen.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings