Welkom bij Morningstar.be! Bekijk de veranderingen en ontdek hoe onze nieuwe functionaliteiten u kunnen helpen bij uw beleggingsbeslissingen.
Morningstar Help
Wat betekent de rating?
Morningstar gebruikt zowel een kwantitatieve als een kwalitatieve rating. De kwantitatieve rating is gebaseerd op de prestaties van het fonds binnen een bepaalde categorie van een bepaalde tijdsduur. Kwalitatieve ratings geven aan hoe Morningstar analisten denken over het fonds en geven aan wat de Morningstar analisten vinden van aanpak van het betreffende fonds.
Welke methode wordt er gebruikt bij het opstellen van de ratings?
U vindt een overzicht van de methodologiedocumenten op deze pagina.
Waar vind ik de prijs van beleggingsfondsen?
In de Fondsen Quickrank vindt u een overzicht van de prijzen van de beleggingsfondsen verkrijgbaar in België.
Waar vind ik de beurskoersen (BEL20, AEX, CAC40 en etc.)?
Op onze home pagina vindt u een overzicht van de koersen van de belangrijkste financiële markten. U vindt hier Europese, Amerikaanse en Aziatische beurskoersen. Zoekt u aandelenkoersen, maak dan gebruik van de Aandelen Quickrank of de Portefeuille tool.
Welke tools heeft Morningstar aan op haar website?
Een overzicht van de tools die Morningstar op haar website biedt kunt vinden op deze pagina.
Wat is de Morningstar widget?
Met de Morningstar widget kunt u de prestaties van een beleggingsfonds op uw eigen website, blog of andere internet pagina laten zien. Door de HTML code aan uw pagina toe te voegen, toont u steeds de meest actuele informatie over het betreffende fonds aan de bezoekers van uw blog of website.
Wat kan ik met de Portefeuille X-Ray?
Met de X-Ray tool krijgt u met slechts één druk op de knop een volledig overzicht van verschillende aspecten van uw beleggingen. U kunt onder andere de overlap zien van de verschillende beleggingen in uw portefeuille. Daarnaast kunt u ook bijvoorbeeld uw blootstelling aan risico’s vinden of de spreiding over verschillende landen en sectoren vinden?
Wat kan ik met de Fondsvergelijker?
Met de Fondsvergelijker kunt u verschillende fondsen met elkaar vergelijken. U kunt onder meer zien hoe de verschillende fondsen ten opzichte van elkaar hebben gepresteerd.
Wat ik de met de verschillende QuickRanks?
Met de verschillende Quickranks krijgt u toegang tot de Morningstar databases en kunt u snel een uitgebreid overzicht maken van de belegging waarin u bent geïnteresseerd.
Wat kan ik met de Fondsscreener?
Met de Fondssceener kunt u fondsen selecteren op basis van criteria die u relevant vindt. Zo krijgt u enkel die fondsen die voor u interessant zijn.
Vreemde woordenschat
Mocht u niet bekend zijn met een bepaald woord dan kunt u de betekenis met een beknopte uitleg vinden in de woordenlijst op de Morningstar website.