Thorsten WinkelmannFonds van de Week: Allianz Europe Equity Growth
Herwonnen stabiliteit in het beheerteam van het Allianz Europe Equity Growth fonds dat een sterk en goed opgebouwd beleggingsproces van kwaliteits-groei volgt, zorgt voor een verhoging van de Morningstar Analyst Rating naar Bronze.
Hoe de nerveuze pendule wereldwijde aandelenfondsen splijt
pendulum
De marktomstandigheden zijn in 2022 drastisch veranderd, aangezwengeld door een opleving van wereldwijde inflatie tot een niveau dat in vier decennia niet was waargenomen. Het tijdperk van monetaire versoepeling lijkt ten einde te lopen en de markten passen zich aan de realiteit aan dat de centrale banken misschien niet langer bereid of in staat zijn om in te grijpen en de waarde van activa met stimulerende maatregelen te ondersteunen. Tegen deze achtergrond zijn aandelen wereldwijd in de uitverkoop gegaan, maar het is opmerkelijk dat de prestaties van fondsbeheerders sterk uiteenlopen, vooral wanneer naar stijl wordt gekeken. We bekijken de winnaars en verliezers onder wereldwijde beleggingsfondsen.
Okta hqDit zijn 4 stormbestendige, ondergewaardeerde software-aandelen
Een aantal Amerikaanse specialistische softwarebedrijven heeft een behoorlijk recessiebestendig businessmodel, en hun aandelen zijn nu goedkoop volgens Morningstar. Vooral de spelers die zich op grote zakelijke klanten richten, zoals Elastic, Datadog, Splunk en Okta. Een blik op een voor veel Nederlandse beleggers onbekend segment van de software-industrie.
SkiingVoorzichtigheid geboden: zo werkt de momentum factor
Historische data wekken de indruk dat het niet op kan met momentum beleggen, maar deze wijze van beleggen vergt een vaardige hand. Momentum kan een overwachte dynamiek krijgen, en verkeerde timing en kuddegedrag liggen op de loer. Wees er dus voorzichtig mee.
Bad WeatherHebben 'echte' actieve fondsen beter gepresteerd tijdens de correctie?
De meeste actieve beleggingsfondsen slagen er niet in om hun passieve concurrenten te verslaan. Maar het ene active fonds is het andere niet. Morningstar onderscheidt de 'echte' actieve fondsen van de rest en onderzoekt of zij wel slagen.
digital map of EuropeHebben actieve fondsen zich bewezen tijdens de correctie?
Juist in tijden van neergaande markten en correcties kunnen actieve fondsbeheerders het verschil maken met hun beleggingskeuzes. Morningstar analyseert de performance van de beleggingsfondsen in de drie grootste aandelencategorieën en wat blijkt: de actieve fondsen maken het niet waar.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings