Aandelen

De aantrekkelijkste aandelen uit 3 defensieve sectoren
Morningstar kijkt opnieuw naar defensieve aandelen. Als angst en onzekerheid het klimaat op de aandelenbeurzen bepalen, kunnen defensieve aandelen een goede optie zijn voor beleggers die risicomijdend te werk willen gaan. Deze keer nemen we drie defensieve sectoren als voorbeeld en bekijken we welke aandelen daarin de aantrekkelijkste zijn.
Dit zijn de 9 beste aandelen uit Morningstar's Defensive Super Sector
Als onzekerheid overheerst op de aandelenmarkten, is het goed om eens extra goed te kijken naar defensieve sectoren. Morningstar groepeert de aandelen die het best bestand zijn tegen de schommelingen van de economische cyclus in de Morningstar Defensive Super Sector. Dit zijn de 9 aantrekkelijkst gewaardeerde en kwalitatief beste aandelen uit die groep.
Schaalgrootte en efficiency helpen Vestas omgaan met veranderingen in windenergie-industrie
De markt voor windenergie wordt in belangrijke mate bepaald door de overheidssubsidies voor de aanleg van windparken. Vestas kan als een van de grootste spelers in deze industrie goed omgaan met de geleidelijke afbouw van deze subsidies. Door zijn schaalgrootte kan het profiteren van de verwachte consolidatieslag en weerstand bieden aan de toenemende prijsconcurrentie. Beleggers zijn een beetje huiverig voor deze ontwikkelingen en ook algemene zorgen over bijvoorbeeld de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten spelen een rol. Daardoor is het aandeel juist aantrekkelijk gewaardeerd.