Aandelen

Nieuw van Morningstar: de Economic Moat Barometer. Concurrentievoordeel in relatie tot rendement en waardering
Als belegger was u al bekend met de maandelijkse Morningstar Marktbarometer, die analyseert hoe de negen segmenten van de Morningstar Style Box hebben gepresteerd. Morningstar voegt daar een dimensie aan toe: de mate van concurrentievoordeel, ofwel de Economic Moat. We bekijken de drie typen Economic Moat in relatie tot rendement en waardering.
Vodafone verlaagt dividend met 40%
Vodafone heeft zijn dividend met 40% verlaagd. Die verlaging volgde op de bekendmaking van een fikse omzetdaling en een stevig verlies over het afgelopen boekjaar. De telecomgigant voert de verlaging door ondanks de op handen zijnde overname van een deel van Liberty Global's Europese telecomactiviteiten. Dat voedt de vrees dat de toezichthouders wellicht niet akkoord gaan met die overname.
Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen
De wereldwijde aandelenmarkten blijven stijgen en dat zorgt voor nieuwe wijzigingen op de lijst met aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde large-cap aandelen. Door koersstijgingen zijn bepaalde aandelen dusdanig duur geworden dat andere nu interessanter zijn geworden. Bekijk bij Morningstar de Large Cap Global Core Pick List voor mei.
Stijgers & Dalers
Stijgers %Gain

Dalers %Loss