gas flareDoor zonder Russisch gas 2: hoe belangrijk is duurzame energie?
De Europese Unie wil (en moet) haar energievoorziening anders gaan regelen: zonder Russisch gas en ook duurzamer, vanwege het klimaat. Maar is het masterplan onder denaam REPowerEU realistisch? In deel 2 van dit tweeluik ontleden de energie-analisten van Morningstar de EU-strategie om meer en meer over te stappen op duurzame energie.
pigs blueRecessierisico’s en portefeuillepositionering
De dramatische gebeurtenissen van 2022 hebben beleggers voor ongewone uitdagingen gesteld. Te midden van stijgende inflatie, het uitbreken van een oorlog in Europa en verstoring in de wereldwijde toeleveringsketens, hebben veel markten de ergste volatiliteit sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 doorgemaakt.
gas flareTop-5 Energiefondsen: BlackRock aan kop
Het zwarte goud is lange tijd het zwarte schaap geweest voor beleggers, maar bleek in 2022 de enige schuilplaats te zijn in een markt die gebukt ging onder oplopende inflatie. Hoe fraai de winsten van olie- en gasbedrijven ook mogen zijn, het verleidt beleggers vooralsnog niet om de energiesector te (her)overwegen.
themeZijn themafondsen een alternatief voor individuele aandelen?
Themafondsen zijn interessant om de winnaars van de toekomst te ontdekken. De rendementen kunnen hoog zijn op de korte termijn, maar op de langere termijn zijn er risico's. Morningstar leert u wat themafondsen voor de beleggingsportefeuille kunnen betekenen.
Themafondsen presteren verrassend goed in lastige markt play-circle--s
johanna kenneth
VIDEO - Thematisch beleggen wordt steeds populairder. Themafondsen hebben het in de turbulente markt van dit jaar verrassend goed gedaan. Morningstar's Johanna Englundh bespreekt in deze video met Morningstar's passief beleggen expert Kenneth Lamont de karakteristieken, de vooruitzichten en de potentiële risico's van themafondsen.
MARDit zijn de best presterende ETF's met een Morningstar Analyst Rating
Het aantal ETF's met een Morningstar Analyst Rating groeit. We zetten de medalists op een rij en rangschikken die op het rendement dit jaar tot dusver. Daar komen verrassende conclusies uit.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings