Capital Group Global Allocation is beste Euro-Allocatiefonds

De Morningstar Award België 2022 voor beste Euro-Allocatiefonds gaat naar Capital Group Global Allocation. Morningstar's Ollie Smith bespreekt met Julie Dickson van Capital Group hoe deze allocatiestrategie zich onderscheidt van de concurrentie.

Thomas De Fauw 23 maart, 2022 | 13:02
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

 

Capital Group Global Allocation (Lux) Bh-EUR

Morningstar Analyst Rating: Bronze
People Pillar Score: High
Process Pillar Score: Above Average

Capital Group Global Allocation maakt indruk met zijn ervaren beheerteam en bewezen aanpak terwijl Capital Group in het algemeen zijn investeerders uitzonderlijk goed bedient.

In typische Capital Group-stijl wordt het fonds geleid door een groep portefeuillebeheerders die zich op hun eigen portefeuilledeel concentreren en daardoor geheel volgens hun eigen stijl en overtuiging kunnen beleggen. Alle managers zijn doorgewinterde professionals met gemiddeld 26 jaar professionele ervaring en 19 jaar dienstverband bij Capital Group.

Als principal investment officer houdt Paul Flynn toezicht en volgt hij de resultaten en risico’s op strategieniveau, naast het beheren van zijn eigen portefeuilledeel. De zes beheerders worden ondersteund door het grote en ervaren analistenteam van Capital Group.

Vier van de allocatiebeheerders zijn goed voor 75% van het vermogen in het fonds, terwijl twee vastrentende beheerders de resterende 25% beleggen. De aandelenblootstelling van het fonds varieert tussen de 45% en 75% naar gelang de vooruitzichten van de vier allocatiebeheerders, die in hun portefeuille tot 40% in obligaties of cash kunnen houden.

Deze beheerders hebben verschillende beleggingsstijlen maar volgen over het algemeen een lange termijn gerichte benadering met elk ongeveer 25 tot 50 participaties, waarvan de meeste beleggen in large-cap aandelen. De vastrentende beheerders beheren hun portefeuilles eerder conservatief en hun deel bestaat voornamelijk uit staats- en investment-grade bedrijfsobligaties met een vergelijkbare kredietkwaliteit als de benchmark.

De relatieve prestaties van het fonds ten opzichte van de EUR moderate allocation - global Morningstar categorie waren sinds de lancering sterk zowel in absolute als voor risico gecorrigeerde termen.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Thomas De Fauw  Is fondsanalist multi-asset fondsen bij Morningstar in Amsterdam.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten