Marktbarometer november: waarde-stijl in het rood

Een magere beursmaand in november bracht alleen het segment large-cap groei van de Morningstar Marktbarometer in het groen, en dan nog maar heel lichtjes. De rest was rood tot behoorlijk rood, met name de waarde-stijl. Dit is de Morningstar Marktbarometer voor november.

Fernando Luque 08 december, 2021 | 9:34
Facebook Twitter LinkedIn

De maand november was er een van brede verlieze op de beurs en een bleke Morningstar Style Box. Dat wil zeggen een heel licht groen van 0,2% winst in het segment large-cap groei. De andere 8 segmenten kleurden rood tot behoorlijk rood voor het segment small-cap waarde dat 5,8% in de min dook. Large-cap waarde boekte 3,8% verlies.

De winst bij large-cap groei kwam van Hermes International SA (20,6%), Compagnie Financiere Richemont SA (22,7%) en Sika AG (18,1%). Bij large-cap waarde waren het de oliereuzen Royal Dutch Shell (-5,9%) en BP (-6,6%) die het verlies veroorzaakte. Ook de banken, waaronder de Spaanse banken BBVA en Banco Santander drukten dit segment met verliezen van respectievelijk 22,4% en 16,1%.

mbn1

De sector energie boekte de grootste daling met 6%, en ook financials sprong eruit met een koersverlies van 4,6% over de afgelopen maand.

Vastgoed deed het in november het best met een winstje van 0,3%, mar daarbij moet wel gezegd worden dat deze sector slechts een geringe marktkapitalisatie heeft. 

mbn2

Waarderingen
Wat waarderingen betreft is energie de aantrekkelijkst gewaardeerde sector met een koers/Fair Value verhouding van 0,86, en communicatie met eveneens 0,86, gevolgd door financials met een koers/Fair Value verhouding van 0,89.

De sector cyclische consumentengoederen blijft de duurste. Daar is de verhouding tussen aandelenkoers en Fair Value opgelopen naar 1,30 per eind november. Ofwel; deze sector is 30% overgewaardeerd.

[]mbn3

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten