Dit zijn de recentste ratingwijzigingen van fondsen door Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben ook in de afgelopen weken weer een reeks beleggingsfondsen herbeoordeeld of voor het eerst voorzien van een Morningstar Analyst Rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen.

Robert van den Oever 04 februari, 2020 | 13:52
Facebook Twitter LinkedIn

Upgrades

Brandes European Value - van Silver naar Gold

Dit fonds profiteert van een ervaren en stabiel team van vijf beheerders die samen een strikte waarde-aanpak toepassen. Allevijf zijn tevens analist en ze worden ondersteund door een groot team van gelijkgestemde analisten die volgens wereldwijde sectoren zijn georganiseerd. 

Het vertrouwen van Morningstar-analist Mathieu Caquineau in de deskundigheid van het team is mettertijd gegroeid, en dat wordt weerspiegeld in het oordeel High op de People Pillar, terwijl de Process Pillar een Above Average krijgt, evenals de Parent Pillar. De vernieuwde methodologie van de Morningstar Analyst Rating leidt voor de clean share class tot een upgrade van Silver naar Gold.

 

Janus Henderson Continental European - van Bronze naar Silver

De overtuiging van Morningstar-analist Peter Brunt in de beheerder van deze strategie en in zijn consistente toepassing van zijn beleggingsaanpak over meerdere marktcycli blijft van kracht. Als gevolg van de vernieuwde methodologie van de Morningstar Analyst Rating die een grotere nadruk legt op kosten en de prestaties ten opzichte van concurrenten, krijgt de clean share class H Euro Acc een upgrade van Bronze naar Silver.

 

Robeco QI Global Conservative Equities - van Silver naar Gold

Dit fonds is een aantrekkelijke optie voor beleggers vanwege het getalenteerde team, het goed gedefinieerde proces en het betrouwbare resultatenpatroon, vindt Morningstar-analist Jeffrey Schumacher. Zijn vertrouwen in het team en het proces is niet veranderd, getuige de het Above Average oordeel op de People en High op de Process Pillar.

Echter, de vernieuwde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating leidt voor de clean share class C voor een upgrade van Silver naar Gold, de hoogst haalbare Morningstar Analyst Rating. 

 

Schroder Income - van Bronze naar Silver

De beheerders Kevin Murphy en Nick Kirrage blijven dezelfde waarde-gedreven beleggingsaanpak volgen als die ze al ruim een decennium volgen bij het fonds Schroder Recovery. Bij Schroder Income ligt de nadruk op dividend.

Het beheerdersduo presteert al lange tijd goed, maar we kijken wel kritisch naar de stabiliteit in het team als geheel. De overtuiging van Morningstar in de beheerders en in hun proces is ongewijzigd, hetgeen wordt weerspiegeld in de Above Average beoordeling van zowel de People als de Process Pillar.

De vernieuwde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op kosten en de prestaties in vergelijking met de benchmark, leidt voor dit fonds tot een hogere rating. De Morningstar Analyst Rating van de 'clean share class' Z stijgt van Bronze naar Silver.

 

Downgrades

Capital Group New World - van Gold naar Silver

De brede en goed toegepaste aanpak van dit fonds dempt de volatiliteit van opkomende markten op effectieve wijze. De strategie profiteert ook van de systemische kracht van het team en van de ervaring en deskundigheid van de beheerders, plus het feit dat hun belangen parallel lopen met die van eindbeleggers.

Als gevolg van de vernieuwde methodologie van de Morningstar Analyst Rating die een grotere nadruk legt op kosten en de prestaties ten opzichte van concurrenten, daalt de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class Z van Silver naar Gold.

 

Comgest Growth India - van Silver naar Bronze

Dit fonds blijft een goede optie voor blootstelling aan Indiase aandelen dankzij het solide beheerteam en een goed doordacht beleggingsproces. De vernieuwde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op kosten en de prestaties in vergelijking met de benchmark, leidt voor dit fonds tot een lagere rating. De Morningstar Analyst Rating van de 'clean share class' voor particuliere beleggers daalt van Silver naar Bronze.

 

BGF Global Corporate Bond  - van Bronze naar Neutral

De overtuiging van Morningstar in het beleggingsteam van dit fonds blijft van kracht, ondanks een recente verandering in de leiding van het team. Echter, kosten hebben een significante impact in dit universum en dat uitte zich doordat de benchmark maar lastig te verslaan bleek.

De vernieuwde methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op kosten en de prestaties in vergelijking met de benchmark, leidt ertoe dat bij herbeoordeling de rating voor de 'clean share class' D2 USD omlaag gaat van Bronze naar Neutral.

  

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 14 t/m 20 januari

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten