Nieuwe fondsanalyses: Delta Lloyd, Robeco en Petercam

Een fonds in Europese mid cap aandelen, wereldwijde large groei- en waardeaandelen en Europese staatsobligaties. De opbrengst is netjes: 1 keer 'Silver', 1 keer 'Bronze' en 1 keer 'Neutral'.

Maarten van der Pas 02 april, 2013 | 17:01
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen Delta Lloyd, Robeco en Petercam zijn door de analisten van Morningstar -opnieuw- beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

Delta Lloyd Select Dividend Fonds
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen Europa mid cap
Morningstar-analist San Lie "Met een rendement van 31,7 procent kende het Delta Lloyd Select Dividend fonds een sterk 2012. Voorlopig handhaaft Morningstar zijn 'Neutral' rating, maar we zijn positief over de ontwikkelingen die het team doormaakt en het gedegen beleggingsproces."
Naar analyse Delta Lloyd Dividend Fonds >


Robeco NV
Morningstar Rating: ****
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: aandelen wereldwijd large cap gemengd
Morningstar-analist San Lie: "Het actieve(re) beheer van Robeco NV lijkt zijn vruchten af te werpen. Beleggers die een wereldwijd beleggend fonds zoeken hebben aan Robeco NV een goede keus. Tegen een relatief lage prijs krijgt men toegang tot een ervaren team aan beheerders en analisten. Als we de eerste berichten van de nieuwe Japanse eigenaar, Orix, beluisteren, komt hier voorlopig ook geen verandering in. Het beleggingsproces is gedegen. Robeco NV behoudt Morningstar's 'Bronze' rating."
Naar analyse Robeco NV >


Petercam Bonds EUR B
Morningstar Rating: ***
Analyst Rating: Silver
Morningstar-categorie: obligaties EUR overheid
Morningstar-analist Mara Dobrescu: "Petercam Bonds heeft het geduld van de beleggers op de proef gesteld, maar blijft voor Morningstar een uitstekende keuze voor de lange termijn. De soms tegendraadse benadering van het team kan periodes van aanzienlijke underperformance teweegbrengen. Beleggers in dit fonds hebben er volgens ons dus alle belang bij om een beleggingshorizon op lange termijn te kiezen om van de verdiensten van deze benadering te profiteren. Met dit voorbehoud blijven wij overtuigd van de sterke troeven van dit fonds. De redelijke kosten zijn een voordeel van formaat bij het obligatiebeheer en pakken daarom ook gunstig uit voor het fonds. Het fonds behoudt de rating 'Silver'."
Naar Petercam Bonds EUR B >

 

Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

JPMorgan, ASN, Robeco en Degroof

Kempen en Robeco

Delta Lloyd, ING, Degroof en Aberdeen

Fidelity, Keijser Capital en Robeco

Templeton, Robeco, DWS en Sarasin

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten