Waardering KPN ongewijzigd met aantreden Blok

Morningstar ziet geen reden om zijn waardering van KPN te wijzigen met het aantreden van nieuwe topman Eelco Blok.

AFN / Redactie, 07 april, 2011 | 8:56
Facebook Twitter LinkedIn

Dat zegt Morningstar-analist Allan Nichols. "Ik verwacht geen grote wijzigingen in het beleid." Daarin werd Nichols woensdag bevestigd. Blok is momenteel met een speciaal team van medewerkers in gesprek over de nieuwe strategie, die hij 10 mei naar buiten brengt. "Het zal geen haakse bocht naar links of rechts zijn. Ik heb per slot van rekening zelf meegewerkt aan de huidige strategie.'' Blok was sinds 2006 in de raad van bestuur verantwoordelijk voor de international activiteiten. KPN was de afgelopen jaren gericht op kostenbesparingen en terugkeer naar groei op thuismarkt Nederland en het doorzetten van groei in het buitenland.
Nichols laat de fair value van KPN dan ook ongewijzigd.

Blok nam na de aandeelhoudersvergadering officieel het stokje over van Ad Scheepbouwer, die KPN tien jaar leidde. Er werd niet gestemd over zijn benoeming.

De nieuwe CEO van de telecommaatschappij ziet de verbetering van de kwaliteit van dienstverlening van KPN als een van zijn belangrijkste taken de komende jaren."Dat is een accentverschil ten opzichte van het beleid onder mijn voorganger.''
De kersverse topman zei bovendien een betere balans na te streven tussen de belangen van de verschillende `stakeholders', zoals medewerkers, klanten en aandeelhouders. ,,Dat betekent niet dat aandeelhouders op een lager pitje komen, maar dat er daarnaast meer aandacht komt voor andere stakeholders." Het streven van KPN blijft volgens Blok om het best presterende Europese telecombedrijf te zijn.

'Financieel gezond'
Een les die hij geleerd zegt te hebben van Scheepbouwer is om goede mensen om zich heen te verzamelen. "Daar moet je geen concessies in doen." Hij gaf aan grote bewondering te hebben voor zijn voorganger. "Hij heeft KPN weer financieel gezond gemaakt.''

Blok gaf aan dat mobiele data de belangrijkste groeimotor is voor KPN. Hij heeft momenteel geen plannen om de uitrol van glasvezel te versnellen. KPN denkt dat in drie a vier jaar tijd ongeveer 2 miljoen Nederlanders overgeschakeld zullen zijn van een kopernetwerk naar een glasvezelnetwerk voor internet-, telefonie- en televisiediensten.

Op overnamegebied is het volgens Blok momenteel behoorlijk stil momenteel. ,,Er liggen geen concrete plannen.'' Hij zei geen interesse te hebben in het Poolse Polkomtel, dat momenteel in de etalage staat "vooral vanwege de timing'' Evenmin overweegt KPN om de Duitse telecomdochter E-Plus te verkopen. "We staan wel open voor samenwerking in Duitsland.''

De drie pogingen van andere bedrijven om KPN over te nemen, waarover vertrekkend topman Ad Scheepbouwer vorige week in NRC Handelsblad sprak, zijn volgens president-commissaris Jos Streppel niet ver gekomen, zei hij tijdens de vergadering. "Het is niet tot de onderhandelingstafel gekomen'', aldus de voorzitter van de raad van commissarissen van KPN.

Lees ook het Aandelenrapport KPN.

Volg de koers van KPN.

TAGS
KPN
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten