Morningstar verhoogt fair value Philips

De fair value van Philips is verhoogd van 18 naar 21 euro per aandeel. "Philips boekt hoger dan verwachtte operationele marges."

Maarten van der Pas 03 december, 2010 | 14:03
Facebook Twitter LinkedIn

Philips heeft de laatste kwartalen operationele marges geboekt die hoger zijn dan waar Morningstar-analist Daniel Holland van uitging. "Ik denk dat deze sterke prestaties zullen aanhouden en op basis daarvan verhoog ik de fair value van Philips van 18 naar 21 euro", licht Holland toe. "De verlichtingsdivisie heeft zich sterker dan verwacht hersteld van de recessie."
Holland verwacht dat de operationele marge verder verbetert door de recente herstructurering bij Philips' divisie consumentenelektronica. Daar komt bij, dat wanneer de productmix opschuift naar verlichtingsproducten met een hogere marge de operationele marge ook verder toeneemt. Zie de groeiende vraag naar LED-verlichting."
Gezien het cyclische karakter van de eindmarkten van Philips en de hoge operationele hefboom van de onderneming krijgt de fair value wel een hoge mate van onzekerheid mee.

Onder fair value verstaat Morningstar de waarde van een onderneming gebaseerd op de toekomstige kasstroom. De fair value verschilt in twee opzichten van een richtprijs of koersdoel: het is een schatting van wat een onderneming waard is (en geen schatting van wat beleggers mogelijk voor het aandeel willen betalen) en het is een langetermijnraming (> 1 jaar).
In het geval van Philips vindt Morningstar dat de onderneming meer waard is. Het aandeel Philips stond aan het begin van de middag op een overwegend positieve beurs op een winstje van 0,29 procent op 22,39 euro.

Lees ook het aandelenrapport over Philips.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten