Vijf mythes over themabeleggen ontkracht

VIDEO - 'Het is maar een modegril', 'te risicovol' en 'het heeft zijn langste tijd al gehad', zomaar een paar laatdunkende kwalificaties van het fenomeen themabeleggen. Maar wat laten de data ons zien? Hoe is het gesteld met themabeleggen? Morningstar zoekt het uit in een Special Week die in het teken staat van themabeleggen.

Ollie Smith 17 april, 2023 | 9:33
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Thematisch beleggen is in vrije korte tijd heel populair geworden. Er ging veel nieuw fondsvermogen naartoe en fondshuizen brachten volop nieuwe beleggingsfondsen op de markt die inspelen op allerhande grote thema's met het oog op de toekomst.

Technologie, demografie, klimaatverandering, het zijn allemaal grote bewegingen die veranderingen en daarmee kansen teweeg brengen. Sommige thema's zijn zee gefocust, andere zijn heel breed, en sommige liggen dicht tegen sectorfondsen aan wat beleggingsaanpak betreft. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben doorgaans bovengemiddeld hoge kosten en ze worden vaak gezien als bovengemiddeld risicovol.

Deze hele week staat bij Morningstar in het teken van themabeleggen. We trappen af met een video waarin we samen met Kenneth Lamont, Morningstar's expert op het gebied van thematisch beleggen, vijf hardnekkige misverstanden over themabeleggen uit de wereld helpen.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ollie Smith  is editor van Morningstar UK

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten