Capital Group is beste fondshuis bij Morningstar Awards 2022

De trofee voor beste fondshuis gaat naar Capital Group. Zij winnen de Asset Manager Award bij de uitreiking van de Morningstar Awards België 2022. Morningstar-analist Mathieu Cacquineau interviewt Caroline Randall, lid van Capital Group's management committee, over de beleggingsfilosofie en cultuur bij het fondshuis.

Ronald van Genderen 23 maart, 2022 | 13:02
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De Morningstar Award for Investing Excellence voor het beste fondshuis wordt uitgereikt aan het fondshuis dat zich niet alleen onderscheidt op basis van uitstekende prestaties van de beheerde beleggingsfondsen, maar dat ook naar de mening van de fondsanalisten van Morningstar beschikt over een uitmuntende beleggingscultuur en de belangen van beleggers voorop stelt. Dit is de winnaar van 2022:

Capital Group

Parent Pillar Score: High

De inspanningen van Capital Group om haar concurrentievoordelen volledig te benutten, versterkten haar High Parent Pillar-rating die werkt toegekend door fondsanalisten van Morningstar. Dit fondshuis is in de Verenigde Staten beter bekend voor zijn assortiment aan American Funds dan in de rest van de wereld.

De actieve beheerder staat al langere tijd goed bekend om zijn bekwaamheid in aandelenbeleggingen, vooral dankzij zijn kenmerkende systeem van multi-managers. De activiteiten in vastrentende waarden waren echter op de achtergrond geraakt, maar daar kwam verandering in nadat de sterke focus op bedrijfsleningen van het vlaggenschip American Funds Bond Fund of America in 2008 tot slechte prestaties leidde. Het bevorderen van een betere coördinatie van de meningen van obligatiebeheerders en het toevoegen van beleggingstalent en -instrumenten heeft zijn vruchten afgeworpen in het tumult van begin 2020, aangezien de obligatiestrategieën het grotendeels veel beter deden dan hun concurrentie.

Het bedrijf heeft ook geprobeerd zijn fund-of-funds-aanbod te versterken, met inbegrip van zijn dominante target-date fondsen. In januari 2020 richtte de onderneming de Capital Solutions Group op als een aparte investeringseenheid om nieuw personeel te huisvesten met asset-allocatie en kwantitatieve onderzoeksachtergronden.

Capital Group heeft aandelenbeleggingen echter niet uit het oog verloren. Het houdt beheerders nog steeds aan hoge standaarden, terwijl het geduld toont met degenen wiens stijl niet in trek zijn. Toch deed de aandelen-line-up het afgelopen decennium niet zo goed als in voorgaande jaren. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn historische concurrentievoordeel behoudt, moet het alle zaken aanpakken die het een voorsprong kunnen opleveren, inclusief het verduidelijken van de capaciteitslimieten van haar strategieën.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten