Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen door Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer een aantal beleggingsfondsen herbeoordeeld en een upgrade of een downgrade van de Morningstar Analyst Rating gegeven, of voor het eerst voorzien van een rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen.

Robert van den Oever 02 september, 2020 | 11:20
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe ratings

Fidelity Asian Bond -  Silver

Deze op Aziatisch investment grade obligaties gerichte strategie is in de vertrouwde handen van beheerder Eric Wong, die aan het roer staat sinds oktober 2013. Morningstar-analist Germaine Share ziet hem als een gedegen en gepassioneerde belegger en het vertrouwen wordt onderstreept door de sterke track records die Wong heeft opgebouwd bij zijn andere opkomende-markten obligatiestrategieën.

Wong krijgt ondersteuning van een goed toegerust en stabiel team van negen analisten op het gebied van Aziatische credits. Het team volgt een duidelijk gedefinieerd beleggingsraamwerk dat zich met de jaren bewezen heeft en Wong's beheerderschap sinds 2013 verzekert een consistente uitvoering.

Onder invloed van de nieuwe methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op het effect van kosten en op de prestaties ten opzichte van concurrenten, wordt de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class Y Acc USD vastgesteld op Silver.

 

Downgrades

T. Rowe Price Frontier Markets Equity - van Bronze naar Neutral

Dit fonds krijgt binnenkort een nieuwe beheerder, want Oliver Bell zal per 1 januari 2021 terugtreden als fondsbeheerder om een managementrol bij het fondshuis op zich te nemen. Bell is een ervaren belegger en zijn deskundigheid op het gebied van frontier markets zal gemist worden. 

Zijn vervanger Johannes Loefstrand is afkomstig uit het analistenteam; hij is begonnen in 2013 en kwamin 2015 bij dit team. Hij heeft als analist positieve bijdragen geleverd en dat is geruststellend. Wel ontbeert hij directe ervaring met portefeuillebeheer, terwijl dat wel belangrijk is om goed gebruik te maken van het beleggingsproces.

Beleggingssentiment en vermogensstromen naar specifieke frontier landen kunnen plotseling overweldigend zijn en de resultaten op de korte termijn aanjagen, maar ze kunnen ook tegen de lange-termijn aanpak inwerken, terwijl juist dat het fundament van de strategie is.

De People Pillar rating komt op Average, evenals de Process rating, en daarmee gaat de Morningstar Analyst Rating omlaag naar Neutral voor alle fondsklassen. 

 

MS INVF Euro Corporate Bond - van Bronze naar Neutral

Dit fonds wordt beheerd door het ervaren beheerteam van Richard Ford, Leon Grenyer en Dipen Patel. Zij passen een gedisciplineerd beleggingsproces toe dat top-down macro-economische analyse toepast in combinatie met diepgaande bottom-up waarde-gerichte credit research.

De macro-economische outlook van het team bepaalt de gewenste mate van rente- en credit risico in de strategie, evenals de sectorblootstellingen, terwijl de analisten gedetailleerde analyses maken op uitgever-niveau. Daarbij nemen ze fundamentals, waardering en obligatiestructuur in acht. 

Morningstar-analist Evangelia Gkeka is van mening dat de kwaliteit van de analyse en de actieve beheerstijl van het beheerteam goed samengaan. Daarom blijven de People en Process Pillar ratings gehandhaafd op Above Average. Onder invloed van de nieuwe methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op het effect van kosten en op de prestaties ten opzichte van concurrenten, gaat de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class Z omlaag van Bronze naar Neutral.

 

Lees meer:

- Overzicht ratingwijzigingen van 11 t/m 24 augustus

- Zo werkt de vernieuwde Morningstar Analyst Rating

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten