Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen door Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer een aantal beleggingsfondsen herbeoordeeld en een upgrade of een downgrade van de Morningstar Analyst Rating gegeven, of voor het eerst voorzien van een rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen.

Robert van den Oever 26 augustus, 2020 | 10:50
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe ratings

GQG Partners Global Equity -  Silver

Dit fonds heeft een nog kort, maar veelbelovend track record. Ons vertrouwen voor de lange termijn is gebaseerd op de ervaren en succesvolle beheerder Rajiv Jain en de onderscheidende strategie die hij toepast. Jain heeft zich bewezen bij Vontobel alvorens hij GQG Partners oprichtte in 2016. Hij zoekt bedrijven met een hanteerbaar schuldnivau, bewezen leiderschap met een staat van dienst in kapitaalallocatie en een historie van goed om kunnen gaan met lastige economische marktomstandigheden. Jain is meer geinteresseerd in stabiele groei dan in het hoogste groeipercentage.

 

Downgrades

BSF European Absolute Return - van Neutral naar Negative

De samenwerking tussen de beheerders van dit fonds is bemoedigend en we zien veelbelovende tekenen van goede uitvoering van de strategie. Echter, het bredere team op wiens bottom-up research de beheeders leunen, is nog zoekende na een periode van veel veranderingen. De People en Process Pillar ratings van Average blijven, maar onder invloed van de nieuwe methodologie achter de Morningstar Analyst Rating, die meer nadruk legt op het effect van kosten en op de prestaties ten opzichte van concurrenten, gaat de Morningstar Analyst Rating voor de clean share class omlaag van Neutral naar Negative.

 

NN Patrimonial Defensive, NN Patrimonial Balanced en NN Patrimonial Aggressive - van Bronze naar Neutral

We waarderen nog altijd het team dat deze strategie runt, met aan het hoofd Siu Kee Chan samen met Jan Kvapil en ondersteuning door NN IP's sterke strategieteam. Het beleggingsproces bevat positieve elementen maar we hebben twijfels of het team in staat zal zijn om consistent waarde toe te voegen na aftrek van kosten. Daarom gaat de Morningstar Analyst Rating voor alledrie de fondsen omlaag van Bronze naar Neutral.

 

T. Rowe Price US Blue Chip Equity - van Gold naar Silver

De aanstaande pensionering van hoofdbeheerder Larry Puglia leidt tot een downgrade van dit fonds van Gold naar Silver. Puglia heeft de strategie sinds de oprichting in 1993 met succes geleid en zal naar verwachting binnen twee jaar vertrekken.

De opvolging is al geregeld in de persoon van Paul Greene die in januari 2020 associate beheerder werd. Hij heeft zeven jaar succesvol het fonds T. Rowe Proce Communications & Technology geleid. Hij kan ook gebruik maken van hetzelfde analistenteam als Puglia, en dat heeft zich bewezen met het zoeken naar groeisectoren. Daarom houden we vertrouwen in het potentieel van deze strategie voor de lange termijn. 

 

Lees meer:

- Overzicht ratingwijzigingen van 7 t/m 13 juli

- Zo werkt de vernieuwde Morningstar Analyst Rating

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten