Zo werkt de nieuwe Morningstar Sustainability Rating

De verbeterde Morningstar Sustainability Rating wordt van kracht per 1 november 2019. Morningstar's Hortense Bioy legt in deze video uit wat de verbeteringen inhouden en hoe beleggers nu nog makkelijker duurzame beleggingen met elkaar kunnen vergelijken.

Holly Black 01 november, 2019 | 11:05
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De Morningstar Sustainability Rating gaat veranderen. De nadruk bij de duurzaamheidsbeoordeling van beleggingen komt te liggen op de mate van (financieel) risico die beleggingen lopen op basis van de ESG-factoren waar ze mee te maken hebben. Daarmee kijkt de beoordeling meer naar de toekomst en krijgt alles wat een bedrijf doet om zijn ESG-profiel te verbeteren een grotere rol.

Sinds de introductie in 2016 is de Morningstar Sustainability Rating voortdurend aangepast en uitgebreid. De methodologie is verbeterd en inmiddels is de rating van toepassing op zo’n 50.000 beleggingsfondsen.

Nu is het tijd voor een volgende stap. Tot dusver was de duurzaamheidsbeoordeling een momentopname van de beleggingsportefeuille. Die kwam tot stand op basis van de ESG-beoordeling op individueel bedrijfsniveau door Sustainalytics, waar een portefeuille-score uit volgde en waar vervolgens een score voor controverses van af getrokken werd.

De nieuwe methodologie kijkt nadrukkelijker naar de toekomst en dan specifiek naar de risico’s die een bedrijf loopt op grond van ESG-factoren. In de video legt Morningstar's Hortense Bioy uit hoe de vernieuwde Morningstar Sustainability Rating in elkaar zit en hoe beleggers ermee kunnen werken bij het nemen van hun beleggingsbeslissingen.

 

Wilt u meer weten over de vernieuwde Morningstar Sustainability Rating? Lees hier meer:

Zo zit de verbeterde Morningstar Sustainability Rating in elkaar

Nieuwe Morningstar Sustainability Rating bevordert vergelijkbaarheid van portefeuilles

 

De volledige methodologie achter de vernieuwde Morningstar Sustainability Rating vindt u in het methodologiedocument:

 

Lees meer over duurzaam beleggen:

- Vier manieren om duurzaam te beleggen

Morningstar introduceert Carbon Risk Score: inzicht in CO2-effect van beleggingsfondsen

Morningstar Carbon Risk Score: zo zit de methodologie in elkaar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten