Nigel Bolton Fund Manager of the Year voor Europese aandelen

Beheerder Nigel Bolton van BlackRock European Focus en BlackRock European is gekozen tot Morningstar European Fund Manager of the Year in de categorie 'aandelen Europa'.

Maarten van der Pas 15 maart, 2013 | 6:59
Facebook Twitter LinkedIn

"Nigel Bolton heeft een van de sterkste Europese aandelenteams in de markt opgebouwd. Eén sleutel tot zijn succes is de loyaliteit die hij bij zijn mensen weet te bereiken. Een aantal leden van zijn team stapten samen met Bolton in 2008 over van SWIP naar BlackRock en werkt nog steeds met hem samen. Zijn recente aanstelling als chief investment officer voor de regio's Europe, Middle East and Africa (EMEA) en Azië bevestigt nog eens Bolton's leiderschapskwaliteiten", licht Chis Traulsen, Morningstar's director of fund research for Europe de keus voor Bolton toe. De manager kreeg donderdagavond op de Morningstar European Investment Conference in Wenen de Award uitgereikt.

"Morningstar waardeert BlackRock's beleggingsproces dat sterk is georiënteerd op het analistenteam en op onderzoek. Het rigoreuze aandelenselectieproces wordt gecompleteerd met de opvattingen van het team over risico's inherent aan het heersende macro-economische klimaat en sentiment op de aandelenmarkt. In combinatie met Bolton's gebalanceerde en flexibele aanpak heeft dat een solide rendement opgeleverd sinds Bolton het beheer van de fondsen BlackRock GF European (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: ****) en BlackRock GF European Focus (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: *****) vijf jaar geleden overnam", aldus Traulsen.

Jorik van den Bos
De beleggingsfondsanalisten van Morningstar in Europa kiezen samen de European Fund Manager of the Year. Ze erkennen hiermee fondsmanagers in Europa die vorig jaar goede rendementen hebben geboekt en op de lange termijn rentmeesterschap laten zien over het geld van beleggers.

De Nederlander Jorik van den Bos van Kempen European High Dividend Fund (Analyst Rating: Gold / Morningstar Rating: ****) was ook genomineerd in deze categorie. Hij was voor de tweede keer kanshebber, maar net als in 2011 greep hij naast een Award. De derde nominatie was voor Matthias Born van Allianz Euroland Equity Growth (Analyst Rating: Silver / Morningstar Rating: *****).

Er werd ook een Manager of the Year gekozen in de categorieën 'wereldwijde aandelen' en 'obligaties'.



Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten