Deze fondsen zitten het grootst in Credit Suisse's AT1 schuldpapier
credit suisse
Het type Additional Tier-1 schuld, ofwel obligaties die helemaal achteraan in de rij staan, is niet voor beleggers met een zwak hart. Deze risicovolle categorie bewijst in de kwestie Credit Suisse zijn specifieke eigenschappen - in negatieve richting dan, zo ondervinden deze fondsen die er groot in zitten.
Credit SuisseEn zo kwam er een einde aan Credit Suisse
Een niet meer te stoppen duikvlucht van gebrek aan vertrouwen, deposito's weghalen en een redding met verrassende aspecten maakt een einde aan Credit Suisse. Onder de vleugels van landgenoot UBS wordt een toekomst gezocht. En die heeft een prijs.
Strobl, ScholtzHet vreemde einde van Credit Suisse: gaan aandelen nu vóór CoCo's? play-circle--s
VIDEO - Houders van additional Tier-1 schuldpapier in Credit Suisse raken hun investering kwijt. Een eigenaardige gang van zaken: obligatiehouders zijn de klos, maar aandeelhouders niet. Dat is de beleggerswereld op zijn kop. Hebben we te maken met een fundamentele verandering? Morningstar DBRS's Elisabeth Rudman en bankenanalist Johann Scholtz leggen uit wat dit betekent en wat we nog meer mogen verwachten. 
UBS SwissFinanciële sector doet beurzen weer beven: hier zit de pijn
Het zal veel beleggers niet zijn ontgaan, maar het omvallen van één financiële onderneming dreigt andere partijen in de vrije val mee te trekken. Daarmee verspreidt zich na de de grote financiële crisis in de jaren 2007 en 2008 wederom een schokgolf op de wereldwijde beurzen. Beleggers doen er goed aan zich te vergewissen welke blootstelling ze hebben aan de financiële sector.
Ollie Smith and Dan KempCredit Suisse overgenomen: het zat eraan te komen play-circle--s
VIDEO - Credit Suisse is overgenomen en eigenlijk mag dat geen verrassing zijn, zegt Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management. Het zat er al lange tijd aan te komen, want de problemen bij de Zwitserse bank stapelden zich op.
Shannon Kirwin and Lukas StroblWaar nu op te letten bij actieve obligatiefondsen? play-circle--s
VIDEO - Europees corporate credit is in rep en roer door de afwaardering van AT1 schuld bij Credit Suisse. Moeten beleggers zich nu van deze markt afkeren? Morningstar analist Shannon Kirwin legt de situatie uit. 

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings