zondag 18 augustus 2019

Opmars duurzame fondsen onstuitbaar: actief versus passief en rendementen
De opmars van duurzaam beleggen is onstuitbaar, concludeert Morningstar in een uitgebreide studie naar het Europese landschap van duurzame beleggingsfondsen. In dit tweede deel over deze studie gaan we dieper in op de details rond de instroom, beheerd vermogen, de verdeling actief-passief en nieuwe ETF's.
Fonds van de Week: Dodge & Cox Worldwide Global Stock Fund
Het ervaren team van Dodge & Cox Worldwide Global Stock Fund durft tegen de stroom in te gaan met zijn aandelenselectie. Dat vraagt geduld, maar dan pakt het ook goed uit, getuige het track record. Wel kan de volatiliteit wat hoger liggen. Morningstar blijft van mening dat deze door waarderingen gedreven actieve wereldwijde aandelenstrategie nog altijd een Morningstar Analyst Rating van Gold verdient.
Instroom in duurzame fondsen en beheerd vermogen naar recordhoogte
De opmars van duurzaam beleggen is onstuitbaar. In de eerste helft van 2019 kwamen er meer nieuwe duurzame fondsen op de markt dan ooit. De instroom van vermogen in duurzame fondsen en hun beheerd vermogen bereikten een recordomvang. Morningstar onderzoekt hoe het Europese duurzame fondsenlandschap ervoor staat.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas