ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 4 - 8 juni. Europese aandelen en agrarische grondstoffen noteerden een plus, aan volatiliteit gelinkte producten een min.

Lee Davidson 14 juni, 2012 | 10:27
Facebook Twitter LinkedIn

Exchange-traded products (ETPs) die Europese aandelen en agrarische grondstoffen tracken kenden vorige week een scherpe koersstijging. Grofweg gingen Europese aandelen omhoog na de aankondiging van China dat het zijn eenjaarsrente verlaagt met .25 procent tot 6,31 procent om zo de economische groei te stimuleren. Beleggers zagen dit als een positief signaal voor de handelsrelatie tussen de eurozone en Europa. Na het nieuws dat Spanje financiële steun krijgt van de eurozone herpakten de koersen van banken en Spaanse aandelen zich. Ondertussen maakte de maïsprijs de grootste sprong in één week sinds mei 2011 door een krapper aanbod en droogte in de Verenigde Staten.


Aan volatiliteit gelinkte producten behoorden vorige week tot de ETPs met het slechtste resultaat. Dit type fondsen gaan gewoonlijk omhoog wanneer er volatiliteit in de toekomst wordt verwacht (wanneer beleggers onzeker zijn over de toekomst) en bieden daardoor een effectief tegenwicht aan een blootstelling aan aandelen op lange termijn. China's stappen naar een minder krappe monetaire politiek en de goedkeuring van steun aan Spanje hielpen om de zorgen over de markt enigszins weg te nemen. Als gevolg daarvan ondergingen de koersen van aan volatiliteit gelinkte fondsen een scherpe correctie.


In onderstaande tabel staan de details van de ETPs met het hoogste en laagste rendement in de periode 4 tot en met 8 juni.

Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën. De ETF Bibliotheek staat vol artikelen over beleggen in en met ETFs.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten