ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 6 - 10 februari.

Lee Davidson 15 februari, 2012 | 9:04
Facebook Twitter LinkedIn

Aan volatiliteit gelinkte producten waren vorige week terug aan de top van de exchange-traded products (ETPs) met de beste rendementen omdat er meer onzekerheid op de financiële markten was. Het was een week van gemengde economische berichten over een verbeterde Amerikaanse arbeidsmarkt, dalende Chinese importen en een reductie van de eisen die de ECB aan de noodbuffers van banken stelt. Deze 'angst-trackers' werden vooral gevoed door de onzekerheid die er rond de onderhandelingen over de Griekse schuld hangt.

Tegelijkertijd bevatten de ETPs met het laagste rendement zachte grondstoffen, ondernemingen in basismaterialen en producenten van zeldzame metalen. Zachte grondstoffen en grondstofproducenten leden onder een onzekere macro-economische stemming als gevolg van een scherpe daling van de Chinese handelscijfers. Dit nieuws sterkte het geloof dat de Chinese economische groeispurt vertraagt.

In de tabel staan de ETPs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 6 tot en met 10 februari.

Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën.Op woensdag 29 februari organiseert Morningstar een ETF Webinar over wat een ETF is en wat een belegger dient te weten voordat hij in ETFs belegt.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten