BlackRock European Focus A2 EUR

Dit fonds heeft veel te bieden, maar de hoge kosten maken BGF European Focus minder aantrekkelijk.

Maarten van der Pas 28 november, 2011 | 11:03
Facebook Twitter LinkedIn

De portefeuille van BlackRock European Focus is geconcentreerd en bevat 20-45 aandelen. Terwijl de concentratie betekent dat afzonderlijke aandelen een grotere impact op het resultaat kunnen hebben, betekent dit ook een kleinere foutmarge en beleggers moeten rekening houden met een bovengemiddelde volatiliteit. Fondsmanager Nigel Bolton zorgt wel dat deze risico’s iets opleveren, watblijkt uit de voor risico gecorrigeerde rendementen van het fonds.

Tijdens Morningstar's laatste beoordeling van dit fonds merkten we op dat het vele voordelen had, maar de hoge kosten doen hier afbreuk aan. Wij denken nog altijd dat Bolton de kostenhindernis kan overwinnen en het fonds met succes kan leiden, maar zijn van mening dat de TER lager kan. Het fonds krijgt de rating Silver.

Lees het volledige analistenrapport over BlackRock Global Funds European Focus A2 EUR voor meer inzicht in het team, het fondshuis, het beleggingsproces, het rendement, de kosten en de rol in een beleggingsportefeuille.

Eerdere beleggingsfondsen van de dag waren:

Magellan C

Aberdeen Asia Pacific Fund

Comgest Growth Europe

Robeco Commodities

Carmignac Patrimoine E


Meer weten over de methodologie achter de waardering van beleggingsfondsen door Morningstar? Lees dan onderstaande serie columns waarin Morningstars head of research San Lie tekst en uitleg geeft:

De toekomst staat niet in de sterren

Bevlogenheid gezocht!

Rentmeesterschap gezocht!

Doe het wel met stijl

Blijf niet hangen in het verleden

Goedkoop is geen duurkoop


Lees ook Morningstar verbetert Analyst Rating voor de betekenis van de waarderingen Gold, Silver, Bronze, Neutral en Negative.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten