Air France-KLM vliegt naar 5 sterren

Het aandeel Air France-KLM heeft noteert momenteel 5 sterren bij Morningstar. En is dus aantrekkelijk om te kopen.

Maarten van der Pas 04 april, 2011 | 10:56
Facebook Twitter LinkedIn

Met een koers van 11,64 euro (openingskoers maandag) is de afstand tussen de huidige prijs van het aandeel Air France-KLM en de fair value (de door Morningstar geschatte waarde van de vliegmaatschappij op basis van de toekomstige kasstroom) van 20 euro per aandeel maximaal. Het aandeel Air France-KLM is volgens Morningstar-analist Neal Dihora fors ondergewaardeerd en daarom zeer aantrekkelijk.

Volgens Dihora onderscheidt Air-France KLM zich op de vliegmarkt niet met een sterke concurrentiepositie. Dat geldt overigens voor de meeste vliegmaatschapijen. De markt is relatief makkelijk te betreden en voor reizigers is het eenvoudig om uit tal van maatschappijen te kiezen om hun bestemming te bereiken. 

Maar de Franse-Nederlandse vliegmaatschappij heeft een stabiele positie de markt door zijn sterke aandeel van 27 procent in trans-Atlantische vluchten en de verkoop van premium stoelen, aldus Dihora. Door te anticiperen op groei met het aangaan van allianties, joint ventures en samenwerkingsverbanden verwacht Dohora dat Air France-KLM een goede speler blijft in een sector waarin geen concurrentievoorsprong is te halen.

Lees ook het Air France-KLM Aandelenrapport.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten