ETFs met hoogste en laagste rendement

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 28 feburari - 4 maart.

Morningstar ETF Analysts 11 maart, 2011 | 15:17
Facebook Twitter LinkedIn

Katoenprijzen zaten vorige week in een opwaartse spiraal waardoor de katoen-ETFs en ETCs (exchange traded commodities) met een wijde marge de lijst aanvoeren van best presterende ETPs (exchange traded products). De aanhoudende onrust in Libië dreef de olieprijzen op tot het hoogste niveau sinds 2008. Daar profiteerden niet alleen de oliegerelateerde ETCs van, maar ook de zilver-ETCs en -ETFs omdat beleggers het edelmetaal als een veilige belegging zien.

De aandelenmarkt in Kuwait bereikte zijn laagste punt in 6 jaar waardoor het niet vreemd is dat de Lyxor FTSE Coast Kuwait 40 ETF de ETF met het laagste rendement was vorige week. Beleggers zijn nog steeds huiverig dat de politieke onrust zich verder uitbreidt in de regio.
De spotprijzen voor aardgas gingen licht omlaag en er was in februari een zeldzame toename van de hoeveelheid opgeslagen gas. Hierdoor behoorden gas-ETCs tot de slechtst presterende ETPs.
ETFs die de Europese bankensector volgen stonden vorige week in de min nadat de nieuwe stresstesten voor de banken zijn begonnen en beleggers namen hun winst in een sector die in de eerste twee maanden van het jaar 10 procent heeft gewonnen.





Lees ook
ETFs met hoogste en laagste rendement 21-25 februari

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten