ETFs met hoogste en laagste rendement

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 17 – 21 januari.

Morningstar ETF Analysts 26 januari, 2011 | 13:26
Facebook Twitter LinkedIn

Voor de tweede week op rij hadden exchange traded products (ETPs) die de prestaties van de Spaanse aandelenmarkt volgen en die de Europese bankensector volgen de beste rendementen. Dat kwam omdat de Spaanse overheid een steunprogramma voor de regionale cajas bekend maakte. Berichten dat de Duitse overheid plannen bespreekt voor een herstructurering van de Griekse schuld hielp de Griekse aandelenmarkt.
Het koude weer in de Verenigde Staten stuwde markt voor aardgas op en de grote gasvoorraden slinken door een toegenomen vraag.

Grondstoffen als zilver. lood en zink stuitten op een wegversperring in de vorm van berichten dat China zijn rentetarieven gaat verhogen om de inflatie te beteugelen. Het BBP van China blijft fors groeien.
Aan de andere kant had een renteverlaging door de Turkse centrale bank een negatief effect op ETPs die de Turkse aandelenmarkt volgen, omdat de fondsen veel financiële instellingen bevatten en die zien hun winstgevendheid afnemen met lagere rente's.





Lees ook
ETFs met de hoogste en laagste rendementen (10-14 januari)

ETFs met de hoogste en laagste rendementen (3-7 januari)

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten