ETFs met hoogste en laagste rendementen

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 3 – 7 januari.

Morningstar ETF Analysts 11 januari, 2011 | 16:43
Facebook Twitter LinkedIn

De ETPs met de beste prestaties vorige week werden aangevoerd door Chinese aandelen, in het bijzonder in vastgoed. Het nieuws, dat de Chinese overheid de invoering van een onroerendgoedbelasting mogelijk uitstelt was vermoedelijke de drijvende kracht.
De lancering van de nieuwe db Uranium ETF was goed getimed, omdat de prijzen van het onderliggende metaal scherp toenamen en hun hoogste piek in twee jaar bereikten. Ook de suikerprijzen handhaafden hun opwaartse gang van de laatste zes maanden.

Een aantal zilver-ETFs domineerde de lijst van ETPs met de slechtste resultaten nadat prijzen terugkwamen van hun piek vorige week. Sommigen speculeren dat dit kwam door het positieve economische nieuws uit de Verenigde Staten. Daardoor steeg de dollar en dat dwong handelaren en beleggers van grondstoffen naar risicovollere aandelen.
Maatregelen van de Chinese overheid om de inflatie te beteugelen door de kapitaaleisen aan banken te verhogen en het opkruipen van de rente kunnen ook een rol hebben gespeeld.
De prijs van palladium daalde om dezelfde reden, maar ook door geruchten dat China de productie van auto's wil beperken in een poging de luchtvervuiling tegen te gaan.


TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten