BlueBay Investment Grade Bond is beste EUR Obligatiefonds

BlueBay Investment Grade Bond is het beste EUR Obligatiefonds en gaat naar huis met de Morningstar Award België 2022 in deze categorie. BlueBay's Thomas Moulds legt aan Morningstar's Valerio Baselli uit wat de sterke punten van dit fonds zijn.

Thomas De Fauw 23 maart, 2022 | 13:02
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

 

BlueBay Investment Grade Bond B EUR

Morningstar Analyst Rating: Bronze
People Pillar Score: Above Average
Process Pillar Score: High

Beleggers in BlueBay’s Investment Grade Bond fonds profiteren van een consistente beleggingsaanpak en een ervaren beheerteam.

De leiding van deze strategie is in handen van Marc Stacey en Tom Molds terwijl de derde beheerder Andrzej Skiba sinds 2008 betrokken is bij de bottom-up en top-down calls in de VS. Stacey kwam in 2004 bij BlueBay en werd comanager in augustus 2013, terwijl Molds erbij kwam in 2005 en in 2016 medebeheerder werd. Het drietal maakt deel uit van het 13-koppige beheerteam van BlueBay en wordt ondersteund door zes kredietanalisten met gemiddeld bijna 19 jaar ervaring. Verder profiteren ze ook van de ondersteuning van zeven macrospecialisten.

Bottom-up kredietselectie is de belangrijkste drijfveer voor rendement, terwijl duration binnen een jaar van die van de benchmark wordt gehouden en blootstelling aan obligaties met een lage kredietwaardigheid beperkt wordt tot 15% van de totale activa. Overigens houden de beheerders gewoonlijk ongeveer 10% tot 20% van de activa in liquide staatsobligaties en gebruiken ze vervolgens credit default swaps om een extra overlay van de kredietmarktblootstelling toe te voegen.

Sinds 2013, toen twee van de drie portefeuillebeheerders het roer overnamen, presteerde de strategie zowel in absolute als voor risico gecorrigeerde termen beter dan zijn concurrenten in de EUR corporate bond Morningstar categorie.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Thomas De Fauw  Is fondsanalist multi-asset fondsen bij Morningstar in Amsterdam.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten