Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor augustus.

Robert van den Oever 09 augustus, 2021 | 11:45
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Global Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. De lijst omvat de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Global Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen, verdeeld over een aantal sectoren.

Duur en goedkoop
De Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index steeg in juli met 0,67% en sloot de maand af op een stand van 5.174. De markt lijkt vanuit bottom-up perspectief fair gewaardeerd, waarbij de gemiddelde premie voor aandelen in de index uitkomt op 7% per eind juli. Dat is een 2 procentpunt lagere premie dan een maand eerder, want per eind juni was die 9%.

Op relatieve basis is gezondheidszorg de duurste sector en die noteert tegen een premie van gemiddeld 23% ten opzichte van de Fair Value. De grootste korting is er bij de energiesector die gemiddeld 15% onder de Fair Value noteert.

Kijken we naar de waarderingen van de Global Large-Mid Cap Pick List, dan zien we een gemiddelde korting van 30% ten opzichte van de Fair Value. Energie is de goedkoopste sector met een korting van 53% ten opzichte van de Fair Value.

De meeste nieuwe namen voor deze maand komen uit de sector financials die vier nieuwe namen bijdroeg. Daarvan heeft het aandeel The People's Insurance Group uit China de grootste korting met 30%.

De nieuwkomers
Van de aandelen die nieuw op de lijst zijn, lichten we de volgende voorbeelden toe aan de hand van de sterke punten die de aandelenanalisten van Morningstar voor ze hebben vastgesteld:

 

South32
Deze grondstoffendelver profiteert van de aanhoudende groei van de wereldbevolking en de verstedelijking. Ook de groeiende vraag vanuit toenemende industrialisatie is positief. De basis voor de kasstroom is divers en dat maakt South32 robuuster en minder gevoelig voor schommelingen van marktprijzen dan mijnbouwers die afhankelijk zijn van één type grondstof. De kostenstructuur van de assets is lager dan het gemiddelde in hun respectievelijke industrieën, en bovendien kent de activaportfolio mogelijkheden tot expansie.

Telecom Italia
Consolidatie op de Braziliaanse markt heeft positieve implicaties op de prijstrends in de markt. De kapitaalintensiteit zal dalen en dat bevordert het rendement, dankzij de allianties voor mobiele en vaste lijnen met onder andere Vodafone. Nieuwe groeigebieden zoals de cloud en internet-of-things toepassingen zullen voor extra omzet zorgen en daarmee de groei aanjagen.

Volkswagen
Met substantiële liquiditeit en een conservatief gefinancierde kapitaalstructuur heeft Volkswagen hoge mate van financiële flexibiliteit en is het goed gepositioneerd om zich door de corona-crsis heen te slaan. De wereldwijde aanwezigheid vermindert de afhankelijkheid van deelmarkten en regionale economische ontwikkelingen; de verwachte groei op ontwikkelde markten compenseert de volwassen markten. Ook het brede productenaanbod, van kleine auto's tot het ultra-luxe segment en bedrijfswagens van licht tot zwaar, vermindert de afhankelijkheid van bepaalde segmenten.

Woodside Petroleum
De aanhoudend hoge vraag naar energie speelt Woodside in de kaart. De groei van gas als vervanging voor kolen stuwt de groei, evenals de aanwezigheid in of nabij Aziatische markten. De cashflow is gediversifieerd, met gas en olie, waarbij gas belangrijker wordt omdat het in Azië de basis is geworden voor energie-opwekking. De omslag van kolen naar gas maakt Woodside minder CO2-intensief, en dat is gunstig naarmate CO2 sterker belast wordt.

The People's Insurance Group
De grote klantenbasis en de lange geschiedenis bieden het bedrijf superieur inzicht in risico en prijsstelling. Het diverse productenaanbod en brede geografische aanwezigheid betekenen aantrekkelijke diversificatie voor het underwriting risico. De zorgverzekeringen kenden een sterke groei van de nieuwe premie dankzij toegenomen vraag en de verkoop via het platform van Ant Group. De levensverzekeringstak kan profiteren van uniform merkenbeleid en distributie.

 

Bekijk hier de volledige Global Large-Mid Cap Pick List voor augustus:

lcpl 2021-08 1

lcpl 2021-08 2

lcpl 2021-08 3

lcpl 2021-08 4

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings