Europese ETF-markt groeit aan alle kanten

Het Europese landschap van Exchange Traded Funds (ETF's) is de afgelopen jaren hard gegroeid: in vijf jaar tijd is het beheerd vermogen verdubbeld, zo laat een uitgebreide studie van Morningstar naar het Europese landschap van ETF's zien. Morningstar's ETF-expert Kenneth Lamont vat in deze video de belangrijkste uitkomsten samen.

Robert van den Oever 05 juni, 2019 | 8:49
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De ETF-experts van Morningstar onder leiding van Kenneth Lamont en Hortense Bioy hebben een uitgebreide studie gedaan naar het Europese ETF-landschap. Ze geven inzicht in de groei van het ETF-universum in de afgelopen jaren en in het krachtenveld in deze markt: wie zijn de grootste fondshuizen en hoe is die rangschikking mettertijd verschoven.

Ook laten de ETF-analisten zien welke thema's de productontwikkeling in Europese ETF's bepalen. Daarbij spelen ESG en de multi-factor benadering de hoofdrol. Daarnaast komt de ontwikkeling van de kosten aan de orde.

We besteden uitgebreid aandacht aan deze studie in een serie van drie artikelen die de bovengenoemde onderwerpen behandelt. U vindt die hier:

 

Lees meer over strategic beta ETF's:

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings