Welkom bij Morningstar.be! Bekijk de veranderingen en ontdek hoe onze nieuwe functionaliteiten u kunnen helpen bij uw beleggingsbeslissingen.

Duurzaam beleggen met de Morningstar Sustainability Rating

De Morningstar Sustainability Rating is een nieuwe tool voor duurzaam beleggen. Morningstar's Head of Sustainability Steven Smit legt in deze video uit hoe het werkt.

Robert van den Oever 08 juli, 2016 | 16:03

Morningstar introduceert de Morningstar Sustainability Rating, een nieuwe tool waarmee beleggers hun beleggingsfondsen kunnen beoordelen op duurzaamheid. Steven Smit, ceo van Morningstar Benelux en leider van het wereldwijde duurzaamheidprogramma van Morningstar, legt in gesprek met redacteur Robert van den Oever uit wat de rating precies inhoudt en wat je er als belegger aan hebt. Want brengt duurzaam beleggen de belegger extra rendement of niet? Dat ziet u in deze video:

 

 

De Morningstar Sustainability Rating
Morningstar heeft de nieuwe Morningstar Sustainability Rating afgelopen maart wereldwijd gelanceerd. Inmiddels zijn 34.000 beleggingsfondsen voorzien van een Morningstar Sustainability Rating, en dat aantal groeit gestaag. Deze nieuwe rating is ontwikkeld in samenwerking met Sustainalytics en helpt beleggers om beleggingsfondsen te beoordelen op basis van duurzame criteria.

Beleggers kunnen hun bestaande portefeuille doorlichten op duurzaamheid, maar ook een nieuwe portefeuille samenstellen aan de hand van duurzaamheidscriteria en kiezen voor het duurzaamheidsniveau dat zij belangrijk vinden. Om in de termen van Morningstar te blijven: van 1 tot 5 globes.

Morningstar introduceert hiermee de eerste onafhankelijke, wereldwijde beoordeling op het gebied van duurzaamheid voor de fondsindustrie. De methodologie achter de Morningstar Sustainability Rating vindt u hier.

Duurzaam beleggen is niet langer een niche-activiteit, zegt Joe Mansueto, CEO en chairman van Morningstar, in zijn introductie van de nieuwe rating: 'Nieuwe generaties beleggers over de hele wereld zoeken naar manieren om erachter te komen of hun beleggingen de beste duurzame aanpak weerspiegelen, omdat duurzaamheid strookt met hun persoonlijke waarden of eenvoudigweg omdat ze denken dat het tot een beter beleggingsresultaat leidt.'

Lees meer over de Morningstar Sustainability Rating:

Hoe duurzaam zijn duurzame fondsen?

Nederlandse fondsen langs de duurzame meetlat

Zo kun je de Morningstar Sustainability Rating gebruiken

Waarom Morningstar de Sustainability Rating introduceert

Zo werkt het: een nadere blik op de methodologie

De Morningstar Sustainability Rating: een nieuw perspectief voor beleggers

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux