Winnaars Morningstar Awards 2013 obligatiefondsen

HSBC gaat met twee Awards naar huis. Alle winnende obligatiefondsen hebben een Analyst Rating 'Bronze' of 'Silver' en zullen naar verwachting in de toekomst een meer dan gemiddeld rendement boeken.

Maarten van der Pas 20 maart, 2013 | 23:03
Facebook Twitter LinkedIn

Dat HSBC en Templeton tot de winnaars behoren wekt geen verbazing. HSBC was in maar liefst drie categorieën genomineerd en wint er twee. En Templeton behoorde in de categorie 'obligaties wereldwijd' met twee fondsen tot de kanshebbers.
Ofschoon de Morningstar Awards historisch rendement waarderen is het mooi om te zien dat alle winnende obligatiefondsen een Analyst Rating 'Bronze' of 'Silver' hebben. Deze kwalificatie zegt wat over het toekomstig rendement. Van fondsen met een rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' verwachten de analisten van Morningstar dat het op termijn (door een economische cyclus heen) beter dan het gemiddelde van de categorie en/of de benchmark zal presteren. 

Net als bij de genomineerde aandelenfondsen waren er ook in de obligatiecategorieën fondsen voor het tweede jaar op rij voorgedragen voor een Award: Delta Lloyd, Leg Mason Brandywine, Invesco, Abderdeen, Dexia en HSBC. Het bevestigt volgens Morningstar's head of research Benelux San Lie dat de goede prestaties van deze fondsen geen toevalstreffer zijn.

Erkenning
De Morningstar Awards zijn een erkenning voor die beleggingsfondsen die de afgelopen jaren het beste hebben gepresteerd ten opzichte van hun categoriegenoten. Dat wil niet zeggen dat de Awards een koopsignaal zijn, want rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar de winnende fondsen zijn het waard om op de radar van beleggers te staan. De Awards zijn een mooie aanleiding om de portefeuille nog eens tegen het licht te houden en mogelijkerwijs wat fondsen te ruilen tegen één of meerdere winnaars.

Hieronder volgt per obligatiecategorie het winnende beleggingsfonds:
Delta Lloyd L Bond Euro
Analyst Rating: Bronze
Morningstar Rating: ****
Managers: Sandor Steverink
Fondshuis: Delta Lloyd Asset Management
Morningstar: "Delta Lloyd Bond Euro trekt zich weinig aan van de benchmark en de focus is op het beperken van neerwaarts risico. De kosten die het fonds aan beleggers in rekening brengt zijn laag en het heeft sinds kort een 'Bronze' rating van Morningstar."
Naar rendement en analyse Delta Lloyd L Bond Euro CD >

 Invesco Euro Corporate Bond Fund
Analyst Rating: Silver
Morningstar Rating: *****
Managers: Paul Causer (foto), Paul Read
Fondshuis: Invesco Global Asset Management
Morningstar: "Invesco Euro Corporate Bond Fund is in handen van twee ervaren managers waarbij een top-down analyse erg belangrijk is in het beleggingsproces. Het fonds wordt beheerd met overtuiging, zie bijvoorbeeld het grote belang in obligaties van financiële dienstverleners in 2011."
Naar rendement en analyse Invesco Euro Corporate Bond Fund A Acc >

 


 

HSBC GIF Euro High Yield Bond
Analyst Rating: Silver
Morningstar Rating: ****
Managers: Philippe Igigabel
Fondshuis: HSBC Global Asset Management
Morningstar: "HSBC Euro High Yield Bond heeft één van de grootste teams in de markt: 5 portfeuillemanagers en 32 analisten ondersteunen de strategie. Het team is niet bang om tegendraadse posities in te nemen."
Naar rendement en analyse HSBC Global Investment Funds Euro High Yield Bond A Acc >

HSBC GIF Euro Bond
Analyst Rating: Silver
Morningstar Rating: ****
Managers: Jean-Philippe Munch
Fondshuis: HSBC Global Asset Management
Morningstar: "Jean-Philippe Munch is een ervaren fondsmanager die ondersteund wordt door een ervaren team van analisten en portefeuillemanagers. HSBC Euro Bond is sinds 2009 overwogen in bedrijfsobligaties waardoor het risiconiveau iets hoger is dan gemiddeld. Maar als naar de rendementen wordt gekeken, dan worden beleggers in dit fonds meer dan gecompenseerd voor het grotere risico."
Naar rendement en analyse HSBC Global Investment Funds Euro Bond A Acc >

 

Templeton Global Total Return Fund
Analyst Rating: Bronze
Morningstar Rating: *****
Managers: Michael Hasenstab (foto), Sonal Desai
Fondshuis: Franklin Templeton Investments
Morningstar: "Michael Hasentab is een ervaren manager met een groot analistenteam achter zich. Hij is niet bang om met zijn beleggingen af te wijken van de benchmarkt."
Naar rendement en analyse Templeton Global Total Return Fund A Acc € >

 

Lees ook:

Winnaar Morningstar Awards 2013 aandelenfondsen

Winnaars Morningstar Awards 2013 mixfondsen

Winnaars Morningstar Awards 2013 fondshuizen

Winnende beleggingsfondsen Morningstar Awards 2013 (per fondshuis)

Over de Morningstar Awards

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten