Ontmoet Dr. Doom live

Het beroep "beleggingsgoeroe" is aan inflatie onderhevig, maar met Marc Faber heeft de Dag van de Belegger een echte goeroe in huis. 

San Lie 18 oktober, 2012 | 9:39
Facebook Twitter LinkedIn

Binnenkort trekken we weer massaal naar de RAI voor het grootste en oudste beleggers-evenement van Nederland: de Dag van de Belegger. Als we de aankondiging op de website van het evenement mogen geloven wordt de komende editie 'groter en interessanter dan ooit'.

Ik ben een groot fan van de Dag van de Belegger. Het biedt u als belegger de mogelijkheid in contact te komen met een hele range aan financiële partijen, CEO’s en "beleggingsgoeroes".
Nu is deze laatste groep wat mij betreft een geïnflateerd begrip. Iederereen die het FD wel eens leest lijkt zich beleggingsgoeroe te mogen noemen. Maar met Marc Faber heeft de organiserende Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een echte goeroe binnengesleept.

Uiteraard heeft Dr. Faber, ook wel Dr. Doom genaamd (er zijn overigens meerder mensen met de bijnaam Dr. Doom) het niet altijd bij het rechte eind, maar dat is ook niet hetgeen een beleggingsgoeroe tot een echte goeroe maakt. De glazen bol van een echte goeroe is heus niet veel beter dan de uwe. Maar wat iemand als Dr. Faber wel doet is tot in detail het economische klimaat analyseren, de grotere trends destilleren en op basis daarvan gefundeerde conclusies trekken.

Ik heb zelf een keer de eer gehad het podium te delen met deze befaamde Dr. Doom. Dit was op 15 maart 2010 op uitnodiging van RBS; misschien was u er wel bij... op YouTube kunt u een impressie krijgen van hetgeen hij toen vertelde. Maar, veel interessanter is om er gewoon op 24 november ‘live’ bij te zijn. Kunt u meteen de workshops van onze eigen ‘Morningstar-goeroes’ Maarten van der Pas en Jeffrey Schumacher meepakken die u veel kunnen vertellen over dividendbeleggen.

Ik reken op uw komst!

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten