Morningstar plaatst RobecoSAM Sustainable Global Equity 'Under Review'

RobecoSAM Sustainable Global Equity verliest voorlopig zijn Morningstar Analyst Rating Neutral en wordt Under Review gezet. Aanleiding is het vertrek van Diego D’Argenio, sinds augustus 2007 beheerder van het fonds.

Maarten van der Pas 22 september, 2014 | 15:12
Facebook Twitter LinkedIn

Uit een mededeling van RobecoSAM blijkt dat Diego D’Argenio per 5 september 2014 de onderneming heeft verlaten om zijn professionele carrière elders voort te zetten. Voorheen plaatste Morningstar al kritische kanttekening bij het verloop binnen het ondersteunende analistenteam van RobecoSAM Sustainable Global Equity, maar nu de hoofdbeheerder opstapt is dit voldoende aanleiding om het fonds Under Review te plaatsen.

RobecoSAM is reeds gestart met de zoektocht naar een vervanging voor D’Argenio, die tevens verantwoordelijk was voor Robeco Duurzaam Aandelen. Tot die tijd worden zijn taken waargenomen door Rainer Baumann en Kai Fachinger. Baumann is Head of Public Equity binnen RobecoSAM. Fachinger is beheerder van RobecoSAM Sustainable Equities en was reeds back-up beheer voor Robeco Duurzaam Aandelen.

De Morningstar-analisten zullen op korte termijn contact opnemen met RobecoSAM om de gevolgen van het vertrek van D’Argenio en zijn mogelijke vervanging te bespreken en het fonds van een nieuwe Analyst Rating te voorzien.


Lees ook
De fondsbeheerder vertrekt: rode vlag of niet?

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten