Aandeel Twitter nog steeds interessant na belangname en boardzetel Elon Musk

Twitter heeft Tesla-baas Elon Musk niet alleen als aandeelhouder binnengehaald, maar ook als bestuurslid: hij krijgt een zetel in de board. Nu kan hij na zijn eerdere kritiek zelf invloed uitoefenen. Morningstar handhaaft de Fair Value.

05 april, 2022 | 16:27
Facebook Twitter LinkedIn

Twitter

Het is meteen stevig binnenkomen voor Elon Musk bij Twitter. De Tesla-topman heeft een flink belang in het sociale media-platform gekocht en een dag later maakt Twitter bekend dat Musk zal plaatsnemen in de board. Wat Musks plannen precies zijn en wat er eventueel kan gaan veranderen aan de strategie Twitter, is nog niet duidelijk. Wel werd de afgelopen maanden duidelijk dat Musk zich niet helemaal tevreden toonde met het platform.

Uit SEC filings van Elon Musk van 4 april blijkt dat de CEO van Tesla en miljardair een belang van 9,2% heeft genomen in Twitter (TWTR) per 14 maart 2022.

De betrokkenheid van Musk bij Twitter als bedrijf sprak de afgelopen tijd al uit enkele tweets van hem. Zo maakte hij zich in december 2021, na de aankondiging van Parag Agrawal als nieuwe CEO en opvolger van Jack Dorsey, zorgen over wat in zijn ogen beperking van de vrijheid van meningsuiting is op Twitter.

Musk pleitte zelfs voor de vorming van een nieuw platform en plaatste daar zelfs een poll over om de mening van de 217 miljoen dagelijks actieve twitteraars te peilen. Maar liefst 2 miljoen gebruikers reageerden op de peiling. Verder keerde hij zich tegen de benoeming van Agrawal en sprak hij de wens uit tot meer verandering.

Met een zetel in het bestuur kan hij nu zelf daadwerkelijk invloed uitoefenen op al deze zaken en dat creëert behoorlijke onzekerheid over de positie van Agrawal en de strategische richting die Twitter op zal gaan. 

Morningstar's aandelenanalist Ali Mogharabi die Twitter volgt, handhaaft zijn Fair Value van $58 per aandeel. Ook kent hij het aandeel onveranderd een 'very high uncertainty rating' toe, vanwege bovengenoemde redenen.

Het nieuws over de rol van Musk als aandeelhouder en bestuurder van Twitter kan de activiteit op het platform aanjagen, met meér gebruikers, méér gebruik en daardoor mogelijk hogere advertentie-inkomsten. Na de melding van Musks 9,2% belang steeg het aandeel met ruim 20%. De dag erna stijgt het verder en noteert het omstreeks $53, waarmee het in het licht van de Fair Value nog steeds een interessant gewaardeerd aandeel is.

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
Tesla Inc194,86 USD0,08Rating
Twitter Inc  

Over de auteur

 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings