Top-5 Obligatiefondsen met een lange looptijd: iShares aan kop

Op zoek naar rendement kiezen obligatiebeleggers niet enkel voor hoogrenderende obligaties maar ook voor die met een lange looptijd. Hoewel de rentes hier hoger liggen dan op obligaties van dezelfde emittenten met een kortere looptijd, zijn ze niet zonder risico.

Thomas De Fauw 22 november, 2021 | 8:12
Facebook Twitter LinkedIn

Obligatiebeleggers luisteren nauwgezet naar de uitspraken van de Fed, Europese Centrale Bank en andere centrale banken om in te schatten wat Powell of Lagarde’s volgende zet wordt. De realiteit is dat centrale bankiers zelden verrassen, met uitzondering van de Bank of England die onlangs de markt verbaasde door de rente onveranderd te laten.

Toen de Fed begin deze maand aankondigde dat het zou beginnen met het afbouwen van zijn stimuleringsprogramma van 120 miljard dollar per maand, was er nauwelijks een reactie vanuit beleggers. Vermoedelijk heeft dit te maken met het feit dat Fed-voorzitter Jerome Powell beleggers hierop maandenlang heeft voorbereid en dat hij meermaals zei dat het nog te vroeg is om na te denken over renteverhogingen, ondanks de inflatie.

Toch is de consensus dat we in de komende jaren ook in Amerika en Europa renteverhogingen kunnen verwachten en dat speelt obligaties met een lange looptijd duidelijk niet in de kaart. Traditioneel zijn het vooral pensioenfondsen en verzekeraars die kiezen voor deze obligaties om te voldoen aan hun verplichtingen op de lange termijn.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Thomas De Fauw  Is fondsanalist multi-asset fondsen bij Morningstar in Amsterdam.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid