ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 16-20 april. Fondsen in aandelen uit de sector gezondheidszorg gaan aan kop.

Lee Davdison, 25 april, 2012 | 17:01
Facebook Twitter LinkedIn

Exchange-trade products (ETPs) die Europese aandelen in de gezondheidszorg volgen stonden vorige week bovenaan bij de fondsen met de hoogste rendementen. Beleggers zijn recent meer geld in defensieve aandelenblootstelling gaan investeren zoals de sector gezondheidszorg om zo minder afhankelijk te zijn van de brede economische ontwikkelingen. Zelfs in de huidige economische omgeving hebben ondernemingen in de gezondheidszorg laten zien dat ze een sterke kasstroom kunnen genereren en toegang hebben tot de kredietmarkten. De grootste Europese ondernemingen in de gezondheidszorg zoals farmaceuten en producenten van medische apparatuur hebben een robuuste ontwikkelingspijplijn waardoor ze duurzame concurrentievoordelen kunnen blijven houden.

Analisten van Morningstar die de sector gezondheidszorg volgen verwachten dat 2012 de nodige fusies en overnames zal laten zien. Vorige week ontving Human Genome Sciences (HGSI) een ongevraagd overnamebod van GlaxoSmithKline van 13 dollar per aandeel, waarmee het bod op 2,6 miljard dollar komt. HGSI wees dit bod van de hand. Ondanks de afwijzing laat het bod de kracht van de grote Europese farmaceutische ondernemingen zien en hun vertrouwen in de aanhoudende vraag naar nieuwe medicijnen en vaccins.

Aan volatiliteit gelinkte fondsen behoorden vorige week tot de verliezers. Kenmerk van dit type fondsen is dat ze pieken als er toekomstige volatiliteit wordt verwacht (ze worden ook wel 'angstthermometers' genoemd) en kunnen daardoor een effectief tegenwicht aan langetermijnaandelenblootstelling bieden. Ondanks de relatief slechte economische nieuws vorige week zakten deze angst trackers in elkaar omdat de vrees voor volatiliteit op de aandelenmarkten afnam.

In onderstaande tabel staan de details van de ETPs met het hoogste en laagste rendement in de periode 16 tot en met 20 april:





Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën. De ETF Bibliotheek staat vol artikelen over beleggen in en met ETFs.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten