ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 20 - 24 februari. Olie en metaal deden het goed.

Ben Johnson 29 februari, 2012 | 13:23
Facebook Twitter LinkedIn

Exchange-traded products (ETPs) die industriële metalen en olie tracken stegen vorige week en schaarden zich onder de best presterende ETPs. De prijzen van Brent en WTI ruwe olie bleven stijgen en bereikten recordhoogtes in euro's. De escalerende prijs van ruwe olie weerspiegelt de toegenomen spanning rond Iran's uraniumverrijkingsprogramma. Recente ontwikkelingen hebben de angst vergroot voor een kleinere olieaanvoer in het geval Iran volledig stopt met het exporteren van olie of de Straat van Hormuz gaat blokkeren.

Vietnamese aandelen schoten de hoogte in na berichten van een dalende inflatie en de toegenomen mogelijkheid dat de centrale bank van Vietnam zijn herfinancieringsbenchmark zal verlagen.

Tegelijkertijd domineerden ETPs op Griekse aandelen en aan volatiliteit gelinkte producten vorige week de lijst van ETPs met de slechtste rendementen. Ondanks het nieuws van een deal over de Griekse schuld volgden Griekse aandelen de neerwaartse bijstelling van de Griekse staatsschuld van CCC naar C door Fitch. Aandelen in schone energie kwamen vorige week in een val na het nieuws dat Duitsland, wereldwijd leider in zonne-energie, zijn subsidies op zonne-energie drastisch gaat verlagen en de subsidie volledig afschaft in 2015.

In de tabel staan de ETPs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 20 tot en met 24 februari.





Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën. Op woensdag 29 februari organiseert Morningstar een ETF Webinar over wat een ETF is en wat een belegger dient te weten voordat hij in ETFs belegt.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ben Johnson  Ben Johnson is Morningstar’s Director of European ETF Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten