ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 30 januari - 3 februari.

Lee Davidson 08 februari, 2012 | 17:11
Facebook Twitter LinkedIn

Exchange-traded products (ETPs) die aandelen uit opkomende markten waren vorige week de top performers. Taiwanese aandelen zaten in een rally na beter dan verwachte Amerikaanse economische gegevens die er op wijzen dat de export van Taiwan naar ontwikkelde landen op het punt staat om toe te nemen. Taiwan is 's werelds grootste producent van computerchips op contractbasis en is de leidende leverancier van LCD schermen, DRAM computergeheugen en consumentenelektronica.

ETPs die aandelen uit Bangladesh volgen zakten vorige week in na conflicterende signalen van interne wet- en regelgevende instanties en de overheid of het voor ambtenaren en militairen al dan niet verboden wordt om te beleggen. Daarbij voerde de centrale bank van Bangladesh een krapper monetair beleid in een poging de stijgende inflatie het hoofd te bieden en verlaagde de prognose voor de economische groei vah het land van 7 naar 6,5 procent. Sinds begin dit jaar is de aandelenmarkt van Bangladesh 30 procent in koers gedaald.

ETP in aardgas futures bleven vorige week dalen. Een lauwe vraag naar aardgas in de Verenigde Staten vanwege mild winterweer gecombineerd met een voortdurende 'shale boom' (de winning van zogenaamd schaliegas in ondergrondse steenlagen, een gasreserve die voorheen ontoegankelijk was) hebben in de VS geresulteerd in een enorme toename van de voorraad aardgas.

In de tabel staan de ETPs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 30 januari tot en met 3 februari.

 




Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten