'Winststijging voor General Electric'

Het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) verwacht dat de winst volgend jaar met dubbele cijfers zal stijgen.

AFN / Redactie, 15 december, 2011 | 12:09
Facebook Twitter LinkedIn

Dat zei topman Jeff Immelt dinsdag tijdens de jaarlijkse vooruitblikbijeenkomst van het bedrijf. De omzet zou met 5 procent omhoog gaan.

General Electric wordt vanwege zijn omvang en brede scala aan activiteiten vaak gezien als de economische barometer van de VS. Volgens Immelt zal GE ook dit jaar "een goede prestatie neerzetten in een volatiele tijd". De situatie in Europa zal voor GE lastig zijn, maar de kansen in Azië en het Midden-Oosten bieden tegenwicht. GE is van plan de activiteiten in Europa te herstructureren.

General Electric staat op Morningstar's lijst met Aanbevolen Aandelen. De verzameling laat-cyclische ondernemingen van het conglomeraat staan er goed om de komende kwartalen te groeien wanneer orders voor kapitaalgoederen uitmonden in productie en levering. Lees het General Electric Aandelenrapport.


Zelf aan de slag
Gebruik Morningstar's Fonds Screener om de beste beleggingsfondsen in Amerikaanse aandelen te vinden, Selecteer op de Morningstar categorie 'Aandelen VS large cap groei', 'Aandelen VS large cap waarde' of 'Aandelen VS large cap gemengd' en specificeer uw keuze eventueel nog verder met een selectie op het aantal sterren (Moriningstar Rating( en/of het oordeel van onze fondsanalist (Analyst Rating).

Wie een ETF zoekt kan dezelfde handelingen verrichten met de ETF Screener (behalve het selecteren op de Analyst Rating). 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten