Abbott Laboratories

De koers van Abbott Laboratories is langzaam weer aan het stijgen naar het hoogste niveau van enkele jaren geleden.

Damien Conover, CFA 13 december, 2011 | 14:44
Facebook Twitter LinkedIn

De koers van Abbott Laboratories is langzaam weer aan het stijgen naar het hoogste niveau van enkele jaren geleden. We hebben het ook tussen onze Aanbevolen Aandelen staan. In ons aandelenrapport kunt u lezen hoe wij beoordelen en op basis waarvan het wel of geen aanbevolen aandeel is.

Het eerste gedeelte is te lezen hieronder. Voor het hele rapport kunt u gratis inloggen of registreren. Daarna kunt u kostenloos deze en andere rapporten van Morningstar lezen.

Lees hier het eerste van de zeven onderdelen van onze rapportage over Abbott Laboratiories:

Visie Morningstar (26 oktober 2011)
In een poging om waarde te ontsluiten heeft het management van Abbott Labs besloten om de onderneming te splitsen in een merkgeneesmiddelenproducent en een gediversifieerde gezondheidszorgonderneming. De break up verandert niets aan Morningstar’s fair value voor Abbott. We vinden de onderneming nog steeds ondergewaardeerd en de splitsing kan meer aandacht vestigen op Abbott’s aantrekkelijke waardering.

In tegenstelling tot vergelijkbare bedrijven verliest Abbott Labs de komende 5 jaar relatief minder patenten en de producent van geneesmiddelen en medische apparatuur heeft een goede uitgangspositie om een grotere vraag naar zijn producten tegemoet te zien. Bovendien verwacht Morningstar een grote vraag naar het topgeneesmiddel van de onderneming: Humira. Dat is gebaseerd op de lage penetratiegraad van medicijnen bij immuunziekten. Abbott’s sterke concurrentiepositie in diagnostiek en voedingssupplementen bieden verdere groeimogelijkheden. Abbott's recente overname van Piramal geven de onderneming een goede uitgangspositie in de snelgroeiende opkomende markten.

Lees het hele rapport -->

of registreer eerst

 

______________________________

Eerdere aandelen van de dag:

Aegon

Heineken

Amazon


Apple

Sonova

ING

General Motors

General Electric

Cisco

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Damien Conover, CFA  Damien Conover, CFA, is an associate director for Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten