ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 7 - 11 november.

Ben Johnson 16 november, 2011 | 11:01
Facebook Twitter LinkedIn

Grondstoffen-ETFs waren vorige week prominent aanwezig in de lijst van ETFs met de beste en de slechtste prestaties. Omdat prijzen van cacao. Aardgas, sojabonen en andere granen omlaag duikelden zagen leveraged ETFs die deze grondstoffen volgen hun koersen scherp dalen. Aan de andere kant boekten inverse ETFs die short gaan op deze grondstoffen juist winst, vooral op cacao en aardgas gebaseerde fondsen.

De olieprijs and zijn derivaten stegen vorige week na het nieuws dat commerciële voorraden in de Verenigde Staten waren afgenomen en het rapport van het Internationaal Atoomagentschap over het nucleaire programma van Iran. Volgen dit rapport werkt Iran aan de ontwikkeling van een atoombom.

Met de mogelijke komst van een nieuw zakenkabinet in Italië maakte de Italiaanse aandelenmarkt iets goed van zijn verlies van de week eerder en daardoor belandden leveraged-long Italiaanse aandelen-ETFs bij de fondsen met de beste rendementen. Daar stond tegenover dat ETFs die short gaan op dezelfde aandelen tot de grootste verliezers behoorden. Deze ETFs volgen de FTSE MIB die de 40 grootste en meest liquide Italiaanse large-cap aandelen representeert.


 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ben Johnson  Ben Johnson is Morningstar’s Director of European ETF Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten