Koerssprong Nvidia na opnieuw sterke winstgroei en outlook

En alweer rapporteerde chipontwikkelaar Nvidia een kwartaal met een forse omzet- en winstgroei. De outlook die Nvidia geeft voor het lopende kwartaal overteft die van analisten. Morningstar verhoogt de Fair Value van $480 naar $730 op basis van verhoogde lange-termijnverwachtingen.

Brian Colello, CPA 23 februari, 2024 | 11:43
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia

Chipontwikkelaar Nvidia (NVDA) rapporteerde opnieuw een kwartaal met uitstekende inkomsten en winsten, terwijl het een prognose voor het lopende kwartaal gaf die onze verwachtingen ver overtrof. Het aandeel schoot na de publicatie op 21 februari de eerstvolgende handelsdag direct 15% omhoog.

Toonaangevende cloudcomputingbedrijven zijn van plan hun kapitaaluitgaven op te voeren om te voldoen aan de vraag naar training en inferentie voor kunstmatige intelligentie, en het lijkt erop dat vrijwel al deze uitgaven in de zakken van Nvidia terecht zullen komen.

Nog belangrijker is dat we een gezonde groei verwachten voor Nvidia's inkomsten uit datacenters na 2024, omdat Nvidia's Cuda-software zou moeten bijdragen aan een sterke klantenbinding voor bestaande kunstmatige intelligentie (AI)-modellen en -workloads.

Morningstar over Nvidia

• Fair Value Estimate: $730
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Wide
• Morningstar Uncertainty Rating: Very High

We verhogen onze schatting van de reële waarde (Fair Value) voor Nvidia naar $730 van $480, omdat we onze aannames voor de inkomsten en winstgevendheid op korte en lange termijn verhogen, dankzij de enorme stijging van de vraag naar AI-computing. We herhalen onze Very High Uncertainty Rating, omdat het concurrentielandschap op het gebied van AI bijna wekelijks lijkt te veranderen.

De totale omzet van Nvidia in het kwartaal dat eindigde ultimo januari, bedroeg $22,1 miljard, een stijging van 22% op kwartaalbasis, een stijging van 265% op jaarbasis en een stijging ten opzichte van de verwachtingen van $20 miljard. Datacenter blijft het enige segment dat van belang zou moeten zijn voor beleggers. De DC-inkomsten van $18,4 miljard stegen met 27% vergeleken met het voorafgaande kwartaal, omdat er meer verpakkingsmateriaal voor grafische processors online kwam en stegen met 409% op jaarbasis en overtroffen de $15 miljard die Nvidia vorig jaar in het gehele DC-segment verdiende.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten