Hierom stijgen scheepvaartaandelen na aanvallen in Rode Zee

VIDEO - De wereldwijde scheepvaart raakt danig verstoord door de aanvallen in de Rode Zee. Het wegvallen van die belangrijke vaarroute stuwt de vrachttarieven flink op. Morningstar's European marktstrateeg Michael Field legt uit hoe dit leidt tot een koersstijging voor de grote rederijen, hoe lang de disruptie kan duren en waarom het aandeel Maersk ondergewaardeerd is.

Johanna Englundh 09 januari, 2024 | 17:37
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De aanvallen op zeeschepen in de Rode Zee verstoren de internationale scheepvaart behoorlijk, want het alternatief is om Afrika heen varen en dat duurt minstens 10 dagen langer. Hogere kosten dus voor de rederijen. Toch zijn aandelen van bedrijven in deze sector, met voorop de Deense gigant Maersk, de best presterende in de Morningstar Europe All Cap index in deze eerste week van het nieuwe jaar, ondanks de negatieve ontwikkelingen.

Morningstar's Johana Englundh spreekt met Morningstar's Europese marktstrateeg Michael Field, die als aandelenanalist Maersk volgt, over de actuele ontwikkelingen: waarom stijgen de aandelenkoersen, terwijl afgelopen jaar een surplus aan scheepscapaciteit de marges juist drukte? Field legt bovendien uit waarom het aandeel Maersk volgens hem nog altijd ondergewaardeerd is. Bekijk de video.

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
A. P. Moller Maersk A/S Class B10 890,00 DKK-3,50Rating

Over de auteur

Johanna Englundh  Johanna Englundh is redacteur van Morningstar in Zweden

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten