ARK zet voet in Europa, maar dat is nog geen aanbeveling

VIDEO - ARK heeft Rize ETF overgenomen om een plek te krijgen in Europa. Morningstar's analist voor passieve strategieën, Kenneth Lamont, is niet bepaald onder de indruk van deze stap. In deze video legt hij uit waarom.

Ollie Smith 26 september, 2023 | 11:33
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

ARK, het fondshuis van de veelbesproken Cathie Wood, zet voet aan de grond op de Europese markt door de overname van Rize ETF. ARK is op de Amerikaanse markt actief en beleefde in 2021 een tumultueuze periode toen het vlaggenschipfonds ARK Innovation in korte tijd veel beleggersgeld wist aan te trekken op de sterke stijging van groei-aandelen, maar vervolgens in problemen kwam toen beheerder Wood de portefeuille focuste op een zeer beperkt aantal aandelen, waardoor de liquiditeit tekortschoot.

De hype rond ARK Innovation en de daaropvolgende deconfiture was voor Morningstar reden om kanttekeningen te plaatsen bij de strategie en de keuzes van Wood, en het risico van het feit dat alles om haar persoon draaide.

Daarom zet Kenneth Lamont Morningstar's expert passief beleggen, de overname van Rize door ARK in perspectief in deze video. Lamont is kritisch, en met reden.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ollie Smith  is editor van Morningstar UK

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten