Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor juli.

Robert van den Oever 18 juli, 2023 | 10:03
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index steeg in juni met 2,45% en sloot de maand af op een stand van 3.553. Daarmee is de markt momenteel ondergewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 11% ten opzichte van de Fair Value. Eind mei bedroeg de korting 12%.

Op relatieve basis is industrie de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert omstreeks de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De communicatiesector is de goedkoopste en die kent een korting van 21% ten opzichte van Morningstar's Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo juni tegen een korting van gemiddeld 40% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is hier cyclische consumentengoederen die een gemiddelde korting van 65% heeft ten opzichte van de Fair Value.

Voor juli laat Europe Large-Mid Cap Pick List wijzigingen zien in vier sectoren die ieder twee nieuwe aandelen op de lijst verwelkomen. De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn onder andere de volgende aandelen:

 

Lanxess
De herstructurering is bijna voltooid en leidt tot een bedrijf dat meer gespecialiseerd en robuust is. De consolidatie in de markt voor polyamide en bromine leidt tot een rationeler type concurrentie in deze markten. De recente overnames van emerald Kalama en IFF Microbial Solutions verstevigen Lanxess' positie in de aantrekkelijke markt van consumentenbeschermende chemie.

Volkswagen
Met substantiële liquiditeit en een conservatief gefinancierde kapitaalstructuur heeft de Duitse automaker een hoge mate van financiële flexibiliteit en is het goed gepositioneerd om na na-ijl effecten van covid-19 en het chiptekort op te vangen. Volkswagen's aanwezigheid overal op de wereldmarkt vermindert de afhankelijkheid van specifieke regio's en benut de groeikansen in opkomende landen om de lagere groei in volwassen markten te compenseren. Diezelfde diversificatie geldt voor het modellenaanbod; van luxe to massa en ook bedrijfswagens, Volkswagen heeft het allemaal in zijn assortiment.

Direct Line Insurance
De verzekeraar is bezig om afscheid te nemen van het model met distributiepartners. Het bedrijf is zich bewust van de zaken waarop het moet verbeteren investeert nu ook om die verbeteringen te bereiken. Op de Britse markt zijn hervormingen doorgevoerd in het prijsmechanisme en Direct Line heeft een sterke positie op zijn thuismarkt om de consurrentie aan te gaan.

Fresenius
Onderliggende demografische trend, zoals vergrijzing, obesitas en diabetes bieden mogelijkheden tot internationale groei. De pijplijn aan nieuwe geneesmiddelen concurreert met die van AbbVie en Amgen en zal in de toekomst nieuwe omzetstromen gaan opleveren. De balans zit goed in elkaar en biedt de financiële flexibiliteit die nodig is om schokken in de toekomst op te vangen.

RWE
Minder activiteit in energie-opwekking door middel van kolen kan ESG-gerichte beleggers aantrekken en helpen om de discount van RWE's hernieuwbare energietak  ten opzichte van  die van concurrenten te verminderen. De overname van Consolidated Edison brengt veel business in schone energie binnen en daarmee wordt RWE in de Verenigde Staten de op drie na grootste groene energieleverancier; dat is heel belangrijk in het licht van de Inflation Reduction Act. RWE is volgens Morningstar-analist Tancrede Fulop goed gepositioneerd om te profiteren van de energietransitie.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor juli:

 

ecpl 23 7 1

ecpl 23 7 2

(Klik op afbeeldingen voor vergroting)

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten