Deze 4 Chinese techbedrijven zijn favoriet bij Morningstar

VIDEO - Met Chelsey Tam, aandelenanalist van Morningstar in Azië, bespreekt Morningstar's Valerio Baselli de effecten van de heropening van de Chinese maatschappij op de economie en wat dat voor beleggers betekent. Meer specifiek vertelt Tam waar volgens haar de kansen liggen en welke 4 aandelen haar favoriet zijn. Bekijk de video.

Valerio Baselli 17 januari, 2023 | 10:23
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Valerio Baselli: Hallo en welkom bij Morningstar. Na een moeilijke route die we het uiteenspatten van de Amerikaanse dotcom-zeepbel noemden, ziet het er nu beter uit voor Chinese technologieaandelen nu de tegenwind op regelgevingsgebied afneemt en de winstvooruitzichten verbeteren. Hier bij mij om te praten over het perspectief van de Chinese technologiesector is Chelsey Tam, senior aandelenanalist bij Morningstar.

Chelsey, 2022 was een zeer uitdagend jaar voor China en de Chinese aandelenmarkt. Hoe zou je vandaag de gezondheid van de Chinese technologiesector omschrijven en hoe benaderen internationale beleggers deze?

Chelsey Tam: Ja, natuurlijk. Bedankt dat ik hier mag zijn. Ik denk dat als we naar de balansen kijken, dat van de bedrijven die we volgen de meeste redelijk goed zijn, behalve een of twee kleine spelers, bijvoorbeeld Bilibili. Maar verder hebben ze over het algemeen ofwel veel contant geld ofwel voldoende contant geld. Dus dat is aan de gezondheidskant van de balans. Als we naar de resultatenrekeningen en kasstroomoverzichten kijken, zien we in feite veel kostenbesparingen in de hele sector. Dat helpt eigenlijk de marge, en het is in de toekomst zelfs beter voor het bedrijf, omdat ze efficiënter kunnen werken.

Wat betreft de bereidheid van de wereldwijde beleggers, ik denk dat ze geleidelijk zijn teruggekeerd. We hebben de stijging van de aandelenkoers van deze bedrijven gezien. Dat komt door versoepeling van de regelgeving, heropening in China, en dan zien we ook goede vooruitgang voor het PCAOB-auditproces.

Baselli: Juist. Nou, Chelsey, je volgt een aantal Chinese technologieaandelen, met name fysieke goederen, e-commerce-aandelen. Voordat we het over specifieke namen hebben, wat is je algemene kijk op deze sector? En hoe kunnen externe factoren, zoals de politieke beslissingen van Peking of zelfs de economische relatie tussen China en de VS, volgens jou van invloed zijn op deze industrie?

Tam: Ik denk dat we dit jaar bijvoorbeeld herstel verwachten in bijvoorbeeld online winkelen, online diensten, bijvoorbeeld maaltijdbezorging. We kijken uit naar een goed herstel in reizen, wat ook goed is voor de online reisnamen. Dus ik denk dat dit jaar een jaar van herstel is. Januari zal nog steeds moeilijk zijn omdat we meer zien - we zien verschillende steden die de piek bereiken in termen van COVID-19-gevallen. Maar dan denk ik dat we daarna een geleidelijk herstel van de economische activiteiten zullen zien.

En met betrekking tot de politieke acties van China zien we bijvoorbeeld de regering van Hangzhou op bezoek bij Alibaba, en ze zeggen dat ze meer samenwerkingen zullen aangaan. Er zijn dus duidelijk veel betere vooruitzichten op het gebied van versoepeling van de regelgeving. En we zien bijvoorbeeld ook dat er enige vooruitgang wordt geboekt voor de herstructurering van Ant. En toen zei de regering ook dat ze de platformeconomie zullen ondersteunen. Dus ik denk dat dit allemaal zeer positieve punten zijn voor het beleggerssentiment.

Last but not least, zoals ik al zei, zien we een opwarmende relatie tussen de VS en China. Afgezien van PCAOB, denk ik dat we bijvoorbeeld ook zien dat China het hoofd buitenlandse zaken verandert, en hij is zachter in vergelijking met het vorige hoofd buitenlandse zaken. Dus ik denk dat dit ook positief is voor China als geheel, maar ik denk niet dat het zou bijdragen aan de rally voor de aandelenkoersen van deze bedrijven.

Baselli: Absoluut. Dat is erg interessant. Tot slot, wat zijn momenteel de beste investeringsideeën van de bedrijven die je behandelt en waarom?

Tam: Voor fysieke goederen, e-commerce, vinden we Alibaba het leukst, omdat discretionaire categorieën zullen herstellen, en Alibaba zal daar veel van profiteren. Dat is hun kerncategorie. Voor gaming en media houden we van Tencent en NetEase vanwege de lage waardering en onze dubbelcijferige groeiprognoses. En dan voor online adverteren houden we ook van Baidu omdat het ook zal profiteren van heropening.

Baselli: Chelsey, dank je voor je tijd en je inzichten. Voor Morningstar ben ik Valerio Baselli, bedankt voor het kijken.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Valerio Baselli

Valerio Baselli  è Giornalista di Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten