Kwaliteitsobligaties blijken geen veilige haven: hoe komt dat?

VIDEO - De recente verkoopgolven op de financiële markten en tegelijk de stijgende rente maken het voor obligatiebeleggers lastig navigeren, want obligaties van hoge kwaliteit gedroegen zich dit jaar niet als de veilige haven die ze tradioneel zijn. Morningstar's fondsanalist Jeana Doubell duidt de huidige bewegingen op de obligatiemarkt.

Lukas Strobl 21 november, 2022 | 8:50
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Het jaar 2022 is tot dusver nogal ongebruikelijk verlopen voor beleggers. Veel aandelensectoren kregen flinke klappen, terwijl de renteverhogingen in een ongekend aantal stappen én omvang gingen, met grote effecten op de obligatiemarkt.

Voor obligatiebeleggers is het lastig kiezen. De kwaliteitscategorieën zoals investment grade die doorgaans als veilige haven gelden, gedroegen zich dit jaar niet zo. Want obligaties van hoge kwaliteit deden het niet beter dan die van lagere kwaliteit, iets dat obligatiebeheerders nog niet vaak hebben meegemaakt. Morningstar's fondsanalist Jeana Doubell vertelt aan de hand van enkele voorbeelden hoe de beheerders daarme omgaan. Bekijk de video.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lukas Strobl  is editorial manager voor de regio EMEA bij Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten